Yaz Tatilinde Kilo Almamanın Yolları Nelerdir? Yaz Tatilinde Kilo Almamanın Yolları Nelerdir?

Son zamanlarda Türk Kahvesi ile cilt maskesi yapmak popüler bir durum oldu. Türk kahvesi maskesi sıklıkla tercih edilmeye başlanıldı ve cilde çok sayıda faydalarının olduğu öğrenildi. Peki Türk kahvesinin cilde faydaları nelerdir? Sizler için haberimizin devamında Türk kahvesi kullanarak evinizde yüzünüz için hazırlayabileceğiniz maske tariflerini yazdık. Zeytinyağı ve Türk Kahvesi ile yüz maskesi hazırlamak kolay olduğu kadar masrafsız da olacaktır. Bu maske ile yüzünüzde siyah noktaların oluşumu engellenecek ve yüzünüz nemli bir hal alacaktır. Aynı zamanda Türk Kahvesi ile zeytinyağını karıştırarak yapacağınız bu maske cildinizin de yumuşak dokuda olmasına yardımcı olacaktır. Gerekli olan malzemeler arasında bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı Türk kahvesi bulunmaktadır.

1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi bir kabın içerisinde karıştırılır ve hazırlanan bu karışım cildinize sürülür. Karışımı cildiniz üzerinde iyice yaydıktan sonra 5 dakika beklemeniz gerekmektedir. Daha sonra karışımı soğuk su ile yıkamak yapılacak olan sonraki adımdır. Yüzünüzü soğuk su ile yıkadığınız ilk anda zeytinyağının etkisini yoğun bir şekilde hissedebilir ve cildinizi yağlı bulabilirsiniz. Fakat endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur. Bu yağ etkisi yüzünüzü iyi bir şekilde yıkadığınız zaman gidecektir. Bu uygulamayı haftada bir ya da iki defa yaparsanız yüzünüzdeki farklılık gözle görülür olacaktır.

2. tarifte ise soda ile Türk kahvesi kullanmanız gereklidir. Birkaç damla sodayı bir yemek kaşığı Türk kahvesine ilave etmeniz ve karışımı macun kıvamına gelene kadar karıştırmanız önemli olmaktadır. Karışımı dairesel hareketler ile yüzünüze masaj yaparak sürmeniz ve 10 dakika sonra ılık su ile yıkamanın gerekmektedir.

Türk Kahvesi ile yapacağınız yüz maskelerinin üçüncüsü ise toz esmer şeker ve vanilya ile hazırlanmaktadır. Malzemeler bir kapta karıştırılır ve cildinize peeling yaparak sürülür.