Erkeklerde Sertleşme Sorunu: Nedenleri, İstatistikler ve Çözüm Yolları Erkeklerde Sertleşme Sorunu: Nedenleri, İstatistikler ve Çözüm Yolları

Bulaşıcı bir çocuk hastalığı olan kızamık özel bir virüs ile meydana gelmektedir. Bu virüs hastaların yutak ve burun salgıları ile çıkan damlacıklarında yer almaktadır. Üst solunum yollarına giren kızamık vücuda temas ettiği yerde üreyerek tüm vücuda yayılmaktadır. Üreme işlemi düşük miktarda olsa da bu durum diğer hücrelerde de devam etmektedir. Ardından ikinci defa kitlesel olarak ve çok daha uzun süreli bir şekilde kana yayılmaktadır. Bu dönem hakkında ilk belirtiler virüsün bulaşmasından yaklaşık 10 gün sonra ortaya çıkarak kendisini göstermektedir. Bu aşamadan sonra hastalık 14 ve 15 güne kadar çok bulaşıcı bir hal almaktadır. Söz konusu virüsün vücuda girmesinden 15 gün sonra ise döküntüler başlar ve virüs üremesi bu şekilde azalma gösterir. Aynı dönemde hastanın iyileşmeye başlaması ve döküntülerin kanda hastalığı özgü antikorların belirlenmesi gibi durumlar belirebilmektedir. Bulaşıcılık dönemi ise kızarıkların pul pul dökülme belirtileri göstermesi ile birlikte tam olarak sona erecek olan bir durumdur.

Kızamık hastalığının en çok görülen belirtisi yaygın döküntüler olmaktadır. Tüm dünyada yaygın olarak kazanmak döküntülü bir hastalık olarak bilinmektedir. Bu virüs insan vücudu dışındaki fiziksel ve kimyasal etkenlere karşı çok az direnç gösteren bir virüs olmaktadır. Oldukça kolay olması sebebiyle kızamık hastalığı çoğu zaman kış ve sonbahar aylarında görünmektedir. Önce çocuklar kızamık salgında hastalığa iyi yakalanır ve yetişkin kişilerin büyük bir bölümü ise bu hastalığa yakalanmadan bu durumu atlatabilir. Bu durumun sebebi ise vücudun ilk defa virüs ile karşılaştığı zaman virüse özgü antikor üretmeye başlaması olarak yorumlanmaktadır. Kanda yer alan antikorlar söz konusu virüsü ile tekrardan karşılaştığı zaman virüs etkisizleşecektir ve vücut da hastalığa karşı direnç göstermiş olacaktır.