Perşembe akşamlarında TRT 1 ekranlarında izleyici karşısına çıkan Al Sancak isimli dizi projesi ilk sezonu tamamladı ve güzel haber ile adından söz ettirdi. Sezona çok iyi başlayan Al Sancak dizisi 19. bölümünü ekranlarda izleyici grubu ile buluşturmuş ve dikkatleri üzerinde toplamıştı. İlk bölüm sonrasında Al Sancak isimli dizi projesi çok güçlü reyting oranları elde etmiş fakat ardından izleyici kaybı durumu meydana gelmişti. Gülsüm Ali İlhan ile Uğur Güneş ikilisinin başrolde performans sergilediği dizi konsepti seyirci kitlesinin ekran başına tutmayı başarabilecek bir güce sahip olsa da bu durum 2 bölüm itibarıyla bir değişikliğe uğramıştı.

Yargı'da İpin Ucu Kaçtı! Ilgaz ve Ceylin'e Ayrılık Gözüktü! Yargı'da İpin Ucu Kaçtı! Ilgaz ve Ceylin'e Ayrılık Gözüktü!

Ülkemizde asker dizilerinin her zaman çok sevilmesi Al Sancak dizisine karşı olan beklentiyi de güçlendirmiş ve dizi hakkında araştırmalar yapılmıştı. Al Sancak isimli dizi projesi de Savaşçı ve Söz gibi unutulmaz asker dizilerinin kazandığı başarıyı devam ettirecek bir proje görüntüsüne sahip olan bir yapımdı. Bilindiği üzere 3 sezon süren ve büyük başarılar elde eden Söz dizisi gibi Savaşçı da 5 sezonluk bir proje olarak hafızalara kazınmıştı.

Görsel bir zenginliğe sahip olan Al Sancak dizisinde ise Türk askerinin kahramanlığı anlatılıyor ve dizide hikayesinin aksiyon dolu sahneler yer alıyordu. Dizide Türk Silahlı Kuvvetlerinin projeye verdiği destek her sahnede gözler önüne seriliyor ve bu durum dikkat çeken bir detay olarak yorumlanıyordu. Uğur Güneş tarafından hayat verilen Ali karakterinin başarısı ile beraber karakterin partneri Gülsim Ali İlhan ile iyi bir uyum yakalaması da diziyi ön plana çıkarttığı gelişmeler arasında yer alıyordu.

1. sezonu 19 bölüm ile tamamlayan Alsancak dizisi 2. sezonda hikayede bazı değişiklikler yapabilir. Oyuncu kadrosuna yeni isimlerin katılacağı düşünülen dizinin hikaye noktasında daha ilgi çekici hamleler yapmasının gerekli olduğu konuşuluyor.