İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret

 Aile ve Sosyal hizmet bakanlığı aracılığı ile yürütülmüş olan Bu yardımlar kapsamında birçok kategoride ihtiyaç sahibi olan ailelere yardım eli uzanıyor. Bu yardım paketleri vatandaşlar tarafından büyük bir kesim haberdar olamıyor. Yakını vefat eden eşlere yönelik devlet tarafından ve PTT üzerinden ödemeler gerçekleştiriliyor.

Bu imkânlardan yararlanmak için ise başvuru yapmak şart koşuluyor. Devlet aracılığı ile yapılan Bu yardımlar neticesinde yakını vefat eden kişilere yönelik devlet düzenli olarak ilgili hesaplara ve PTT aracılığı ile 1062 TL ödemede bulunuyor. Yakını vefat eden kişiler başvurması halinde ilgili hesaplara 1062 TL tutarındaki ödemeler başvurulan ayda ödeniyor. Ödeneği hak eden kişilerin ise PTT üzerinden T.C. kimlik kartları ile başvuru yaparak parayı çekmeleri mümkün hale getiriliyor.

1062 TL Vefat Eden Eş Yardımı Nasıl Alınır

 Devlet eliyle yakını vefat etmiş kişilere yönelik olarak vefat etmiş olan kişinin annesine babasına kardeşlerine ya da varsa eşine yatırılması şartı ile başvuru yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde ve tek seferde devlet eliyle 1062 TL tutarındaki yardım ödemesi PTT aracılığı ile veriliyor. Devletin sunmuş olduğu bu ödenek ile birlikte birçok eşi vefat etmiş olan vatandaşa bir nebze olsun yardım desteği ulaştırılmış oluyor.

Eşi ya da yakını vefat etmiş olan kişi herhangi bir ihtiyacı olması durumunda zorunlu bir harcamasını kolay bir şekilde yapabilmesi için 1062 TL devlet tarafından geri ödenmeksizin tek seferliğine veriliyor. Bu yardımdan faydalanmak için ise belli başlı şartlar sağladıktan sonra 1.62 TL ödeme almak mümkün. Yakını vefat etmiş olan anneye babaya çocuklara ya da kardeşlere bu tek seferlik odan ödenen devlet yardım ı hızlı bir şekilde ulaştırılıyor.

 Bu tutarı alabilmek için T.C. kimlik kartı ile birlikte e-devlet internet adresi üzerinden başvuru sağlanarak devletin vermiş olduğu yakınlığı vefat eden kişi desteği kapsamında başvuru yapılabiliyor. Başvurular değerlendirildikten sonra olumlu görülmesi durumunda bir sonraki ay 1062 TL’lik tutar ilgili PTT şubelerindeki hesaplara aktarılıyor.