Temmuz ayına yaklaşırken, asgari ücrete yönelik ara zam yapılacak mı sorusu gündemi meşgul ediyor. Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası, mali disiplin gerekçesiyle ara zam fikrine sıcak bakmıyor. Ancak, tabandan gelen talepler ve yerel seçimlerde yaşanan oy kaybı, konuyu AKP'nin gündemine taşıdı.

İstanbul'da Hayat Pahalılığı Hızla Artıyor: İnsanlar Gece Aç Yatağa Giriyor İstanbul'da Hayat Pahalılığı Hızla Artıyor: İnsanlar Gece Aç Yatağa Giriyor

Parti içinde ara zam verilmesi yönünde bir eğilim olduğu ve önümüzdeki günlerde Mehmet Şimşek ve ekibine yönelik ikna turları yapılması bekleniyor. Bayram sonrası ara zam trafiğinin hareketlenmesi ve zam oranının yüzde 18 civarında olması öngörülüyor.

Ara zammın yapılmasını isteyen iktidar kurmayları, konuyu önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşıyacaklar. Erdoğan'ın onayı sonrası Şimşek ve ekibinin de ikna edilmesi bekleniyor. Ara zammın oranı ile ilgili olarak ise Orta Vadeli Program'da hedeflenen yılın ilk altı ayı enflasyon oranı yani yüzde 36 temel alınacak. Ara zam olduğu için bu rakamın yarısı yani yüzde 18 oranı üzerinde çalışma yürütülecek.

Editör: Vural Pars