“Cumhurbaşkanı talimatı ile en düşük emekli maaşının artırılması üzerine çalışmalar başlatıldı” diyen Bakan Mehmet Şimşek SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu vatandaşlara müjdeyi verdi. Ara zam talebine yönelik 1 Ekim'de açılacak meclisle sürecin netliğe kavuşacağını ifade eden SGK uzmanı İsa Karakaş yeni dönemde emekliyi neler bekliyor? sorusunu bilgi ve birikimi ile yanıtladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş Bakan Mehmet Şimşek'in sözleri ve 1 Ekim'de açılacak meclis ile emekliliği nelerin beklediğini tek tek yorumladı…

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VAR MI?

SGK uzmanı sözlerinde 1 Ekim tarihine işaret ederek muhtemel zam kararına yönelik kritik detayları aktardı. “Nisan ayında uygulanan seyyanen zam ile beraber en düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu” diyen Karakaş emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı? sorusunu cevaplandırdı.

İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın! İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın!

1 EKİM İTİBARİYLE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

0x0-4a-4b-4clilere-yuzde-25-zam-yeni-maaslar-hesaplandi-seyyanen-zam-ek-odeme-intibak-payi-bag-kur-memur-emeklisin-1690170011091

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni maaş düzenlemesine yönelik hedef enflasyon açıklaması sonrası SGK uzmanı İsa Karakaş “Ekim ayında seyyanen zam gelebilir” açıklamasında bulundu ve ardından oluşabilecek yeni zamlı rakamlara şu sözlerle değindi:

“Şu anda asgari ücretin 11 bin 400 TL olduğu ele alındığında en düşük emekli maaşının 10.000 TL civarında olması gerektiğini söyleyebiliyoruz. Ekim ayında meclisin açılması ile beraber muhtemel zaman hakkında konuşmalar başlayacak.”

ARA ZAM KARARI İLE TABAN AYLIĞI ARTACAK!

“Bakan Mehmet Şimşek'in yapmış olduğu son açıklama ile Ekim ayında zam uygulanırsa yalnızca kök ücret üzerinden 7.500 TL altında olan emekliler için söz konusu olacak” diyen Karakaş “7.500 TL üzerinde maaş alan emeklilere zam yapılmayacağı yönünde beklentiler artmış durumda. Şunu söyleyebiliriz ki 1 Ekim'de meclisin açıldığı anda meclise gelecek torba yasa ile 7.500 TL'lik taban maaşlarını artması söz konusu olabilecektir.”