Temmuz ayı yaklaşırken asgari ücret zammı konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, temmuz ayında yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesinin devreye sokulacağını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Giresun mitinginde yaptığı konuşmada, hem enflasyon farkını hem de refah payını dikkate alarak temmuz ayında yeni artışlarla çalışanları ve emeklileri daha da rahatlatacaklarını açıkladı.

Asgari ücret zammı için tahminler de hız kesmiyor. Uzmanlar, 4 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından asgari ücret zammı tahminlerini sıraladı. Ekonomist Muhammet Bayram, 6 aylık enflasyonun %25-30 seviyelerinde olacağını ve asgari ücretlinin de bu oranda zam alacağını öngörüyor.

Dacia Duster Fiyatlarda İndirim Yaptı Dacia Duster Fiyatlarda İndirim Yaptı

Asgari ücrete yapılacak zamda ise yüzde 20, 25, 30 gibi rakamlar üzerinden değerlendirmeler yapılıyor. Yüzde 20'lik bir artış durumunda net 10 bin 207 lira, yüzde 25'lik artışta net 10 bin 632 lira, yüzde 30'luk artışta ise net 11 bin 57 lira olarak hesaplanıyor.

Türkiye'de asgari ücret konusu her zaman önemli bir gündem maddesi olmuştur. Temmuz ayındaki ara zammın ne kadar olacağı ise merakla bekleniyor. Hem işçiler hem de işverenler için büyük önem taşıyan bu konuda yapılan açıklamaların ve belirlenecek zammın işçilerin hayat standardını nasıl etkileyeceği ise yakın zamanda netleşecek.