Yarın 18 yaşından büyük olup başvuru yapana 2150 TL ödenecek! SGK az önce resmen açıkladı! Günümüz şartlarında ve kışın gelmesi ile birlikte birçok dar gelirli aile maddi sıkıntıya girmiş bulunmaktadır. Kış mevsiminde yakacak masrafları, kışlık kıyafet masrafları gibi sebepler kış aylarında durumu iyi olmayan aileleri bir hayli zor duruma sokmaktadır. Devlet ihtiyaç sahiplerini tespit ederek yardım etmektedir. 

Dar gelirli aileler, durumu iyi olmayanlar, kazandığı para yetmeyenler için yeni bir yardım da kapıda göründü. İhtiyacı olan insanlar bu habere oldukça sevinebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ihtiyaç sahiplerine yardım etmekte. SGK yardımı kapıda göründü diyebiliriz. En önemli husus gerçekten maddi darlık çekmeniz ve ihtiyaç sahibi olmanız.

İhtiyaç sahibi olmadığı halde başvuranların e devlet üzerinden tüm bilgileri alınacaktır ve gerçek neyse ortaya çıkacaktır. Bu uygulamanın esas amacı gerçekten bu yardıma muhtaç olan insanları tespit etmek ve bu insanların yüzünü güldürmektir. 

Rodos Adasına Nasıl Gidilir? Rodos Adasına Nasıl Gidilir?

Kadınlara, gençlere, emeklilere 3 maaş nakit ödeme 

SGK bağlamında kişilere detaylı yardım ödemeleri gerçekleşiyor. Genellikle kadınlara sağlanan bu yardımlar içinde anne, baba veya eşin vefatı durumunda bağlanan maaş oluyor. Kadınlar, hem babalarının hatta eşlerinin vefat etmesi durumunda belli koşulları taşımaları durumunda ikisinden de maaş almaktadır. 

haber24.com özel haber