Geçtiğimiz gün YSK tarafından açıklanan geçici sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 oy ve Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 49,5 oy almıştı. 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimde cumhurbaşkanı seçilebilmek için adaylardan hiçbirinin yeterli oyu alamadığı ve seçimin ikinci tura kaldığı görülmüştü. Türkiye tarihi için çok önemli olan bu seçim günü sonrasında Türkiye’nin 28 Mayıs tarihinde tekrardan sandık başına gideceği bilgisine ulaşıldı. Peki ikinci tura kalan seçimlerde süreç nasıl olacak, neler yaşanacak?

İtirazlar ise sandık kurullarının tutanakları ve kararlarına karşı ilçe seçim kurallarına yapılmış ve saat 17.00 itibarıyla sonlanmıştı.

16 Mayıs 2023 tarihinde saat 17.00'da İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yapılacak itiraz süresinin sona ereceği bilgisi açıklandı. Bunun yanı sıra il seçim kurullarınca itirazların saat en geç 23.59’a kadar karara bağlanacağı ifade edildi.

17 Mayıs 2023 tarihinde ise saat 17.00’da İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapılacak itiraz süresinin sona ereceği açıklandı. Diğer taraftan sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişikliklerinin SEÇSİS'e işlenmesine ilçe seçim kurullarında başlanacağı öğrenildi. Yurt dışı ilçe seçim kurulu tarafından ise sandık kurulu, saklama ve ulaştırma kurulu ve diğer görevlilerin değişiklikleri varsa yapılacağı açıklandı.

18 Mayıs 2023 tarihinde ise il birleştirme tutanaklarına ve il seçin kurulu kararlarına karşı yapılan itirazların Yüksek Seçim Kurulu tarafından karara bağlanacağı belirtildi.

Enflasyon Verileri ile Netleşen Emekli ve Memur Maaş Zamları: İşçi Emeklilerine %22,72, Memurlara %17,38 Zam Geliyor! Enflasyon Verileri ile Netleşen Emekli ve Memur Maaş Zamları: İşçi Emeklilerine %22,72, Memurlara %17,38 Zam Geliyor!

Yülsek Seçim Kurulu tarafından 19 Mayıs 2023 tarihinde ise kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmesi adına ilgili mercilere gönderilecektir.

Editör: Ecehan Acar