Kadem Ekşi pazar tezgahına geçti, ıspanak sattı Kadem Ekşi pazar tezgahına geçti, ıspanak sattı

Öğrenciler yoğun bir şekilde geçen sınav maratonu ve yoğun ders programları sebebiyle yoruldu ve okulların hangi tarihte kapanacağını araştırmaya başladı. Okulların ne zaman kapanacağına dair açıklama ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı ve merak edilen sorular yanıt buldu. 16 Haziran 2023 cuma gününde Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından gerçekleşen açıklamaya göre bu yılki eğitim öğretim döneminin sonlanacağı bilgisine ulaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı MEB bu tarihin Türkiye'de yer alan tüm okullar için geçerli olacağı bilgisini de belirtti. 3 aylık yaz tatilinin başlayacağı tarih milyonlarca öğrenci tarafından beklenirken merak edilen bilgilere ulaşıldı.

Bu sene okullar yarıyıl tatili ve ara tatil ile bayramlar haricinde 3 kez tatil yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların kapanacağı tarih hakkında açıklamalarda bulundu ve merak edilen sorular yanıt buldu. Karnelerini alan öğrencilerin 16 Haziran 2023 cuma gününde yaz tatiline gireceği ve okulların da bu tarihte kapanacağı öğrenildi. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların 16 Haziran tarihinde eğitim öğretim dönemini tamamlayacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Özer deprem bölgesinde ve Türkiye genelinde yaz okulu projelerinin olduğunu aktardı ve önemli bilgiler paylaştı. 1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında deprem bölgesinde yer alan öğrencilere yönelik olarak bir aylık telafi eğitimi yapılacağı da açıklandı.

Seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak merak edilenleri yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Özer ağırlıklı olarak seçimde okullarda oyların verildiğini ifade etti. Öğretmenler ile birlikte tüm okul yöneticilerinin de aktif olarak bu seçimlerde yer aldığı bilgisine ulaşıldı. İkinci tur seçimlerinin ise 28 Mayıs tarihinde gerçekleşeceğini açıklayan Özer 29 Mayıs tarihinde seçim sebebiyle okulların tatil olacağınızı aktardı. Bu tarihte öğrencilerin izinli olacağını ve tatil yapacaklarını ifade eden Özer idari olarak öğretmenlerin de izinli sayılacağı bilgisini aktardı.