Memur-Sen Yönetim Kurulu, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirlendiği konuyu değerlendirdi. Yapılan yazılı açıklamada, sendikanın kamu görevlilerinin mağduriyetlerini tazmin ve tanzim etme konusunda her zaman sorumluluk üstlendiği vurgulandı. Ayrıca, toplu sözleşme düzeninde ve döneminde paradigmal değişimin şart olduğu belirtilerek, enflasyon farkının gelecekte oluşabilecek kayıpların sigortası olduğuna dikkat çekildi.

Enflasyon Verileri ile Netleşen Emekli ve Memur Maaş Zamları: İşçi Emeklilerine %22,72, Memurlara %17,38 Zam Geliyor! Enflasyon Verileri ile Netleşen Emekli ve Memur Maaş Zamları: İşçi Emeklilerine %22,72, Memurlara %17,38 Zam Geliyor!

Memur-Sen Yönetim Kurulu, geçmiş kayıpların telafisi için enflasyon tazminatının tercih değil şart olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Memurlarımız müsterih olsun. Onların hakkını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur." açıklamasının sorunun görüldüğü işareti olduğunu belirtti. Ayrıca, memurlar ile işçiler arasındaki maaş makasının yılbaşından itibaren açıldığı, kurumlarda çalışma barışının bozulduğu ve bu durumun sürdürülemez olduğu ifade edildi.

Memur-Sen, çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin düzeltilmesi için zaman kaybedilmeden ve Temmuz ayı beklemeden seyyanen zam yapılması gerektiğini tekrar yineleyerek, aksi durumun telafisi güç sonuçlara neden olabileceği uyarısında bulundu. Sendika, her zaman olduğu gibi kamu görevlilerinin haklarını korumak için mücadele ettiğini ve bu konuda çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Editör: Vural Pars