İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler

Tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında vefat eden Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti ve üzücü haber ile gündemde yer aldı. Sosyal medya hesabı üzerinden üzücü haberi duyuran Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Muhammed Fatih Ustassmanoğlu, Mahmut Efendi Hazretleri dedesinin Hazreti Allah'a vasıl olduğunu yazdı. Peki Mahmut Efendi'nin cenaze namazı ne zaman ve nerede kılınacak, Mahmut Efendi Mahmut Ustaosmanoğlu neden vefat etti? İsmailağa cemaati lideri Mahmut Efendi’nin cenaze namazının ne zaman kılınacağı hakkında detaylı bilgiler haberimizin devamında yer almaktadır.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden Nakşibendi tarikatının Halidiye koluna bağlı İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun torunu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama ile vefat haberini duyurdu. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın sosyal medya hesabından da çeşitli paylaşımlar gerçekleştiren Mahmut Efendi'nin ölümü sebebi ile başsağlığı dilekleri iletildi.

Önemli açıklamalarda bulunan Mahmut Efendi'nin torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu vefat haberini duyurdu. Mahmut Ustassmanoğlu'nun torunu Mahmut Efendi'nin yaşa bağlı bir hastalık süreci olduğunu belirtirken organ yetmezliği sebepli olarak dedesini Dün kaybettiğini açıkladı.

Mahmut Efendi'nin naaşının vefat etmesi ardından Beykoz Baklacı Mahallesi'nde bulunan evine getirildiği bilgisine ulaşıldı. Bunun yanı sıra Mahmut Efendi'nin cenazesinin Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nde kılınacak olan cenaze namazı sonrasında toprağa verileceği de paylaşıldı.

1929 senesinde Trabzon'da dünyaya gelen Mahmut Ustaosmanoğlu gençlik döneminde etraftaki köylerin hocalarından ders almış ve 16 yaşındayken icazet almıştır. İcazet aldıktan sonra köyünde ders vermeye başladığı bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetmiştir. 16 yaşında evlendiği bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu 2010 yılında İstanbul'da düzenlenmiş olan Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu’nda İslam'a Üstün Hizmet Ödülü de almıştır.