Havaların soğuması ile birlikte devletten ihtiyaç sahibi ailelere müjde verildi.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliği ile maddi yetersizliğe sahip ailelere ihtiyaçlarını giderebilmesi adına ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu ödemeden yararlanmak isteyen herkesin hemen başvuru da bulunması gerekiyor.

Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu

Süresi dolduktan sonra yapılan başvurular dikkate alınmadığı için mağdur olmamak adına ihtiyaç sahibi aileler bu başvuruya hemen dâhil olmaları gerekiyor. Belediyeler ve Kaymakamlıklar olmak üzere devletin birçok kurumu ailelere nakdi ve ayni yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımlardan hiçbir şekilde karşılık beklenmemekte ve geri talep edilmemektedir.

Verilen bilgilerin yanlışlığı tespit edildiği an yardımlar durdurulmakta ve idari ceza işlemleri uygulanmaktadır.  Ancak birçok prosedürden geçildiği için yanlış beyanda bulunulma şansı zaten bulunmamaktadır.

1500 TL Destek Son Dakika

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığının yapmış olduğu duyuruya göre ihtiyaç sahibi ailelere kömür, gıda, giyecek ve nakdi yardımlar karşılıksız bir şekilde gerçekleştirilecektir.  2021 yılı içerisinde devletten ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardım paketleri açıklanmaya başlandıktan sonra birçok ihtiyaç sahibi aile yardımlardan faydalanmak için başvurularda bulunmaya başlamıştır.

Yardımlardan faydalanabilmek için son başvuru tarihini kaçırmadan başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Kış ayının yaklaşması ile de yakacak yardımlarının muhtardan alınan fakirlik kâğıtları ile gerçekleşeceği bilinmektedir.

1500 TL Yardım Ne Zaman Verilecek

1500 tl nakdi yardım paraları dağıtılmaya başlamıştır.  Kış ayının gelmesi ve okulların açılması ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin zor da kalmamaları adına belediyeler kaymakamlıklar yardımları dağıtmaya başlamıştır. Aynı zamanda yardım başvurularını almaya devam eden kuruluşlar Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının onayından geçen ailelere ödeme yapmaya başlayacaktır.

fes

Başvuru için Belediyeler TC kimlik numarası, aile üyeleri isim ve soy isimlerini, nüfus kayıt örneğini ve kira evraklarını istemektedirler. İkamet edilen ev kendilerine ait ise tapu kayıt belgelerini talep etmektedirler. Başvurunuz onaylanır onaylanmaz ödeme yapılmaktadır. Ancak başvuru red cevabı ile sonuçlanırsa itiraz edebilme hakkınız vardır ve tekrardan başvuruda bulunma hakkınız bulunmaktadır.