Türkiye'de çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler ve zam formülleri masaya yatırılırken, asgari ücretli çalışanların zam oranları da merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanlarından Emin Yılmaz, asgari ücretli çalışanların alacakları ara zamlar hakkında yeni tahminler açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre Temmuz ayında asgari ücrete uygulanacak ara zam için 3 farklı formül masada bulunuyor. Uzman Yılmaz, bu formüllere göre asgari ücrette önemli artışlar olabileceğini belirtti. Ayrıca, sadece asgari ücretliler değil, tüm SGK'lılar için memur ve emeklilere yönelik zamların ve refah payı oranlarının da netleşeceği belirtiliyor.

Uzman Yılmaz, yüzde 20, yüzde 25 ve yüzde 30'luk zam oranlarının masada olduğunu ifade etti. Bu oranlar üzerinden asgari ücrete zam konusunda 3 farklı formül öne çıkıyor. Buna göre, yüzde 20'lik zam durumunda asgari ücretin 10 bin 207 TL, yüzde 25 zam halinde 10 bin 633 TL ve yüzde 30'luk bir zam olması halinde 11 bin 58 TL seviyelerine yükselebileceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de peş peşe zam mesajları vererek, seçimlere yaklaşılmasıyla birlikte ücret artışlarında yeni oranların gündeme gelebileceğini belirtti.

İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın! İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın!

Asgari ücretlilerin de dahil olduğu bu yeni düzenlemeler, çalışanların yüzünü güldürecek zam haberleri olarak yorumlanıyor. Temmuz ayından sonra artacak olan asgari ücret rakamları, belirlenecek formüllere göre netleşecek ve çalışanların hayat standartlarını yükseltecek.