Son dakika açıklamasıyla birlikte, emeklilere yönelik 21 Haziran tarihinde 4000 TL'lik ödeme yapılacağı duyuruldu. Bu ödeme, TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen düzenleme sonucunda gerçekleştirilecek. Vatandaşlar, Kurban Bayramı ikramiyesinin de aynı miktarla ödenecek olup olmayacağını merak etmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayramla ilgili açıklama beklenirken, yapılan düzenlemeye göre Kurban Bayramı ikramiyesi de 2 bin TL olarak ödenecektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeme tarihleri belirlenmiştir. 28 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı'ndan bir hafta önce, yani 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri hesaplarına yatırılacaktır. Bu düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşı da 7 bin 500 TL'ye çıkarılmıştır.

13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

Öte yandan, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile emekli olan vatandaşlar da zamlı bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı'ndan önce almışlardır. Gelir ve aylık ödemesi yapılan kişilere, 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödenmektedir. 2023 yılında Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan tarihleri arasında ödenirken, Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan kişilerin ikramiyeleri 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenmiştir.

Emeklilere yönelik yapılan bu ödeme düzenlemesi, mali açıdan destek sağlamayı ve bayram coşkusunu paylaşmayı amaçlamaktadır. Emeklilerin finansal güvenliklerini artırmak ve yaşam standartlarını iyileştirmek hedeflenirken, yapılan düzenlemelerle emeklilik süreçleri de daha adil bir şekilde düzenlenmektedir.