Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim öncesi bir müjde daha geldi! Evlenecek gençler için yeni bir destek paketi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik hazırlığı yapan gençlere faizsiz devlet destekli kredi verileceğini duyurdu. Gençlerin düğün masrafları nedeniyle evliliklerini ertelemelerine son verecek olan bu kredi paketi, uzun vadeli ve tamamen faizsiz olarak sunulacak. Peki, devlet destekli faizsiz evlilik kredisi şartları nelerdir? Kimler bu krediden faydalanabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde, AK Parti seçim manifestosunu açıkladı. Gençlere yönelik faizsiz kredi desteği sağlanacağı müjdesini de seçim beyannamesinde yer aldı. Devlet destekli faizsiz kredi paketi, tamamen faizsiz ve uzun vadeli olacak. Ayrıca geri ödeme süreci de 2 yıl içinde başlamayacak. Faizsiz evlilik kredisi kampanyası kapsamında gençler, 150.000 TL’ye kadar kredi kullanabilecek.

Evlilik hazırlığı yapan gençlerin bu kredi kampanyasından faydalanabilmesi için, başvuru koşulları belirlenecek. Faizsiz kredi desteği, Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak. Başvuru yapacak çiftler, 150.000 TL’ye kadar sıfır faizli kredi kullanma şansına sahip olacak. Ödemeler ise, düğünden tam 2 yıl sonra başlayacak.

Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme

Seçimlerin ardından hükümet tarafından yapılacak olan detaylı açıklamalarda, başvuru koşulları da netleştirilecek. Ancak, faizsiz kredi desteğinden 30 yaş altı gençlerin yararlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması, evlilik hazırlığı yapan gençler tarafından büyük bir ilgi gördü. Devlet desteğiyle düğün masraflarını karşılayacak olan gençler, hayallerindeki düğüne daha rahat bir şekilde kavuşacaklar.