2022 Ocak ayı itibariyle asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son zamanlarda merak edilen bu konu hakkında ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış olduğu bir televizyon programında Asgari ücretin en düşük 4000 TL'ye kadar olması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Ülkemizde 2021 ocak ayından itibaren 13 milyona yakın asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşımız bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü son zamanlardaki artan fiyat artışları ve döviz kuru sebebiyle Asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilmektedir. 

Bankalarda Yeni ATM Dönemi Bankalarda Yeni ATM Dönemi

TÜİK ve enflasyon rakamları da asgari ücreti belirlemekte önemli bir rol bir gece için asgari ücret tespit komisyonu 4 kez toplanarak Artık bir karar vermesi bekleniyor. Kulislerde dolaşan bilgilerde 4000 TL üzerinde Asgari ücretin olmayacağı hakkında bilgiler duyuruldu. Asgari ücret 2022 Ocak ayı itibarıyla zamlı olarak ödenmeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamada asgari ücretliler ile ilgili aynı şartların emekliler için de geçerli olacağını söyledi. Emekli olan vatandaşların da yüksek maaş alması gerektiğini savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşlarında da yeni düzenlemelerin yapılacağı hakkında bilgiler verdi.

cumhurbaskani-duyurdu-banka-genel-mudurlugunden-aciklama-geldi-100000-tl-sartsiz-onay-verilecek-8

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT bekleyen kişiler için de yok sonuna kadar düzenlemelerin yapılacağı hakkında bilgiler verdi. Asgari ücret artışını reise merkez bankası'nın açıkladığı verilere ile birlikte en fazla %30 luk bir artışın olacağı tahmin edilmektedir. 2825 TL olan asgari ücret bu hafta ne kadar zam yapılacağı hakkında bilgiler verilmektedir.

Emekli olan kişilerde enflasyon oranlarına göre emekli maaşı zammı alacaklardır. 2022 yılı Ocak ayı asgari ücret ve emekli zamları belli olunca sitemizde görebilirsiniz. Yapılacak olan zamlar sonrasında ödemeler Ocak ayı itibariyle yapılacaktır.