CSKA Moskova Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Alexey Shved, taraftarların saldırısına uğradı. Kulüp tarafından yapılan açıklamaya göre, bir holigan grubu Moskova'daki bir restorandan çıkan 34 yaşındaki basketbolcuya saldırdı ve düşmesi sonucu başından ciddi şekilde yaralandı. Shved, ambulansla hastaneye kaldırıldı ve olayla ilgili polis soruşturma başlattı. Saldırı sonucu Shved, takımının üçüncülük serisinde oynayamayacak.

Arda Güler, Real Madrid'in ABD Turnuvası Kadrosunda Arda Güler, Real Madrid'in ABD Turnuvası Kadrosunda

CSKA Moskova, Rus kulüplerinin THY Avrupa Ligi'ne alınmaması nedeniyle yoluna sadece VTB Ligi'nde devam ediyor. Ancak Lokomotiv Kuban'a yenilerek 2008'de kurulan ligde ilk kez finale yükselme şansını kaybetti. VTB Ligi, Doğu ve Kuzey Avrupa'dan bazı kulüplerin mücadele ettiği bir lig olmakla birlikte, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası Polonya ve Estonya ekiplerinin ligden çekilmesiyle 2021-22 sezonundan beri Rusya, Belarus ve Kazakistan takımlarının yer aldığı bir lig haline geldi.

Alexey Shved, kariyeri boyunca çeşitli takımlarda oynadıktan sonra 2015 yılında CSKA Moskova'ya katıldı. 2018-19 sezonunda VTB Ligi'nin En Değerli Oyuncusu seçildi ve takımıyla lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca Shved, 2021 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Rusya Milli Takımı'nın da önemli bir oyuncusu olarak yer aldı.

Basketbol dünyası, Alexey Shved'e yapılan saldırıyı kınarken, takımı CSKA Moskova da oyuncunun yanında olduğunu ve gerekli desteği sağlayacaklarını açıkladı. Bu olay, sporcuların güvenliği ve taraftarların sorumlu davranması konusunda yeniden bir tartışma başlatırken, spor olaylarında şiddetin kabul edilemez olduğu bir kez daha vurgulandı.