Almanya'nın futbol sahnesinde, çeşitlilik ve ırkçılık konuları sık sık gündeme gelirken, son olarak Alman Milli Futbol Takımı'nın kaptanı İlkay Gündoğan'ın tepkisiyle bir kez daha tartışmalara yol açtı. Batı Alman Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (WDR) Sport Inside programı, milli takımın "ırkçı" bir ankete maruz kalmasıyla gündeme geldi.

Anketin Şok Edici Sonuçları

WDR'nin "Birlik ve Adalet ve Çeşitlilik - Irkçılık ve Kimlik Belirleme Arasındaki Milli Takım" başlıklı belgeselinin parçası olarak gerçekleştirilen ankete katılanlar arasında, Alman Milli Takımı'nda daha fazla "beyaz oyuncu" isteyenlerin oranı dikkat çekti. Ankete göre, her beş kişiden biri, milli takımda daha fazla "beyaz oyuncu" görmek istediğini belirtirken, katılımcıların yüzde 17'si de milli takım kaptanı İlkay Gündoğan'ın Türkiye kökenli olmasının "üzücü olduğunu" ifade etti.

Gündoğan'ın Tepkisi

Ankete tepki gösteren Gündoğan, siyasi gelişmelerin etkisiyle bu sonuçların şaşırtıcı olmadığını dile getirdi. Ancak, bu durumun iyileşmesini umduğunu belirten Gündoğan, bu tür anketlere ve sonuçlarına bu kadar büyük bir önemin verilmesinin üzücü olduğunu ifade etti.

İddaa Analizi Nasıl Yapılır? İddaa Analizi Nasıl Yapılır?

Teknik Direktör ve Diğer Futbolcuların Reaksiyonu

Teknik direktör Julian Nagelsmann da ankete sert tepki göstererek, kamu televizyonunda böyle bir sorunun bile sorulmasının akıl almaz olduğunu belirtti. Ülke adına mücadele ettiklerini vurgulayan Nagelsmann, böyle saçma anketlerin bir daha yapılmamasını umut ettiğini dile getirdi.

Alman Milli Takımı oyuncusu Joshua Kimmich de ankete sert bir tepki göstererek, futbolun farklı milliyet ve dinleri bir araya getirdiğini ve bu tür ayrımcılıkların tamamen saçma olduğunu belirtti. Futbolun içinde büyüyen herkesin bunun farkında olduğunu dile getiren Kimmich, bu tür soruların gereksiz ve ırkçı olduğunu vurguladı.

Editör: Vural Pars