Sosyal medya ortamında televizyon dizileri hakkında eleştiriler her zaman var olmuştu. Televizyonda yayınlanan diziler hakkında seyirci grubu sosyal medya hesaplarında yorumlar yazıyor ve bu durum hiçbir zaman değişmiyor. Ancak yapılan bazı araştırmalara göre ise ilginç sonuçlar zaman zaman ortaya çıkıyor. Örneğin sosyal medyada en çok konuşulan diziler araştırma sonucuna bakıldığı zaman nisan ayı için elde edilen veriler ilgi çekici oldu. Kızılcık Şerbeti dizisi ilgi odağı oldu ve ilk sırada yer aldı. Elbette Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Kızılcık Şerbeti’ne verilen ceza bu durumun ilk sebebi olarak görülüyor.

Kızılcık Şerbeti isimli televizyon dizisi projesi nisan ayında 2 milyon 200 bin ileti alarak sosyal medyanın en çok konuştuğu dizi olarak adından söz ettirdi. Söz konusu proje mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile televizyon ekranlarında yeni bölümleri ile dizi hayranları ile buluşuyor. Tuzak isimli dizi projesi ise lisenin 2. sırasında bulunuyor ve final yapması ile izleyici grubunu üzüyor.

ATV'den üzen haber! Ateş Kuşları final yapıyor ATV'den üzen haber! Ateş Kuşları final yapıyor

Bensiz Soral ile Akın Akınözü ikilisinin başrolde yer aldığı dizi toplamda 26 bölüm boyunca ekranlarda yer aldı. Dizi projesi geçtiğimiz hafta final bölümünü yayınlayarak izleyici kitlesine veda etti ve alınan bu kadar dizi hayranlarını çok üzdü. Fakat sosyal medyada ise güçlü bir yansıma alan dizi projesi listenin ikinci sırasını buldu ve toplamda 1 milyon 800 bin ileti alarak adından söz ettirdi. Reyting oranlarında belli oranlarda sonuç alabilen Tuzak dizisi sosyal medyada ise çok konuşuldu.

Sosyal medyada Tuzak projesi gibi reyting oranlarında çok başarılı olmasa da sosyal medyada adından söz ettiren diziler mevcut. Örneğin Çöp Adam dizisi de listenin üçüncü sırasında yer alıyor fakat reyting oranlarında ortalama sonuçları elde ediyor.

Editör: Ecehan Acar