Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin konuları ele aldı. Özellikle gençlerin tamamen kendilerine yöneldiğini belirten Oğan, genç seçmenlerin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den kendilerine doğru kaymaya başladığını söyledi. Oğan, gençlerle konuşup projelerini anlatarak dikkatlerini çektiklerini vurguladı ve "Yeni bir dil kullanıyoruz. O sebeple bizim oylarımız artıyor. İnsanlar değişim istiyor. Gençler yeni bir dil arıyor." dedi. Şu an için oy oranlarının yüzde 7-9 bandında olduğunu belirten Oğan, seçimlerin ikinci tura kalacağını öngördüklerini ifade etti.

Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda alacakları kararı açıklayan Oğan, "Beraber karar vereceğiz. Ona göre kararımızı açıklayacağız. Vereceğimiz kararı memleketimiz, millet için hayırlı olacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız bize güvensinler." diye konuştu. Ayrıca, Türkiye'de teknolojiden, yapay zekadan bahseden ikinci bir cumhurbaşkanı adayı olmadığını da dile getirdi.

Savunma sanayinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirten Oğan, askeri teknolojiyi sivil teknolojiye çevirecek bir fon kuracaklarını söyledi. İHA ve SİHA üretimine devam edeceklerini vurgulayan Oğan, savunma sanayi projelerinde Selçuk Bayraktar'ı destekleyeceklerini ifade etti. "Savunma sanayi bizim olmazsa olmazımızdır. Var olanları destekleyeceğiz, yeni projeler ekleyeceğiz." dedi.

İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler

Ekonomi politikası konusunda da görüşlerini dile getiren Oğan, "Bizim küresel ve uluslararası piyasalara güven veren bir ekonomi politikası uygulamamız lazım." diye konuştu. Merkez Bankasının başına bağımsız ve güvenilir bir isim atılması gerektiğinin altını çizen Oğan, Türkiye'deki adaletsizlik sorununa da dikkat çekti. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu belirten Oğan, "Türkiye'de her şeyden vergi alınıyor, rant