Emeklilerin maaşlarına yapılan zamların ardından, 2000 sonrası emekli olan vatandaşların aldığı maaşlarda adaletsizlik yaşanmıştı. Ancak son olarak açıklanan kararla 2000 sonrası emekliler için 1300 TL ek zam yapılacağı müjdesi verildi.

EYT (Erken Emeklilik Hakkı) taleplerinin Meclis'e sunulması ile birlikte, emeklilerin maaşlarında yaşanan dengesizlik yeniden gündeme geldi. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların daha az maaş aldığı bilinirken, açıklanan yeni karar vatandaşı sevindirecek cinsten.

Emekli sayısında yaşanan artış nedeniyle maaşlarda yaşanan adaletsizliği gündeme getiren Türkiye Emekliler Derneği, uzun süredir 2000 sonrası emeklilerin durumu ile ilgili çalışmalar yapılması çağrısında bulunuyordu. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir çalışma komisyonu kuruldu ve yapılan çalışmalar sonucunda 2000 sonrası emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi için maaşlara 1300 TL ek zam yapılacak.

Vakıfbank'ın yeni kampanyası duyuruldu! 0.99 faizlerle ödeme! Vakıfbank'ın yeni kampanyası duyuruldu! 0.99 faizlerle ödeme!

Yapılan açıklamaya göre, Mayıs ayında yapılacak intibak zammı ile emekli vatandaşların maaşlarına 1300 TL ara zam yapılacak. Bu intibak zammı düzenlemesi sadece sosyal güvenlik kurumundan 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşları kapsayacak. 2000 öncesi SGK emeklileri ve BAĞ-KUR emeklileri ise bu kapsama girmeyecek.

Türkiye Emekliler Derneği, konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndermiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyu Bakanlar Kuruluna taşımıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından oluşturulan çalışma grubu sayesinde 2000 sonrası emeklilerin mağduriyeti de giderilmiş olacak.

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon ile mücadele eden emekli vatandaşların maaşlarına yapılan zamlar, 2000 sonrası emekli olan vatandaşların hak kayıplarını da gündeme getirmişti. Ancak yapılan bu yeni düzenleme ile emeklilerin maaşlarına yapılacak ek zam, bu hak kayıplarının giderilmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor.