Oy verme işlemi yurt genelinde devam ediyor ve Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sonuçlar araştırılıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener Ankara'da Arjantin İlkokulu’nda oy kullandı ve daha sonra merak edilenlere yanıt verdi. Yener'e sorulan soruda bazı pusulalarda seçimden çekilen Muharrem İnce'nin üzerinin karalanıp çizildiğinin iddia edildiği aktarıldı. Yener'den konu hakkında değerlendirme yapılması istenildi ve Yener ise bu iddiaların doğruluğunu kendilerinin de teyit edemediğini ifade etti. Fakat her türlü ihtimale binaen tüm sandık kurulu başkanlarına SMS yoluyla gerekli uyarılar ve ikazların yapıldığı söylenildi.

Oy kullanmak için Çukurambar Mahallesi'ndeki Arjantin İlkokulu'na gelen Yüksek Seçim Kurulu YSK Başkanı Ahmet Yener, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı seçimleri için sandık başında yer aldı. Yener 4234 numaralı sandıkta oyunu kullandı ve demokrasiye hayırlı olsun dileğinde bulunmayı ihmal etmedi. Kullandığı oyu sandığı atan Yener daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yener çıkışta yapmış olduğu açıklamalarda tüm annelerin Anneler Günü'nü de kutladı ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde hanımı da minnet ve rahmet ile andı. Yener tüm şehit ve gazi annelerinin ellerinden öptüğünü de belirti ve açıklamaları ile dikkat çekti.

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda! Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda!

Seçimlerin şu ana kadar problemsiz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Yener, bundan sonraki süreçte de herhangi bir sorun yaşanmadan seçim sürecinin devam etmesini dilediğini açıkladı.

Başkan Yener, Cumhurbaşkanı aday pusulasında şu anda herhangi bir değişikliğin mümkün olmadığını ifade ederken 4 adayın yer aldığını açıkladı. Pusulada herhangi bir adayın adının çizilmemesi gerektiğini belirten Yener, konuyla ilgili olarak İlçe Seçim Kurullarına ve Sandık Kurulu Başkanlarına gerekli olan uyarıların da yapıldığını söyledi.

Editör: Ecehan Acar