Son haberlere göre, devlet tarafından sunulan yeni kredi kampanyasıyla vatandaşlar, alacakları kredi tutarını 150.000 TL'ye kadar faizsiz olarak kullanabilecekler. Ancak, bu avantajlarla da sınırlı kalmayacaklar.

Devlet, vatandaşların çeşitli alanlarda desteklenmelerine yönelik kredi imkanlarını sunmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sözü olan 150.000 TL faizsiz kredi konusunda resmi olarak ilk adım atılıyor. Bu destek kredisinin sağlanması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli bir organizasyon gerçekleştirecek. Yapılan açıklamalara göre, bu destek kredisi için ödeme süreci oldukça esnek bir yapıya sahip olacak. Kredi çeken kişiler, ilk 2 yıl boyunca ödeme yapmaları gerekmeyecekler. 

Kimler Faizsiz Kredi Çekebilecek? 

Açıklamalara göre, 150.000 TL faizsiz kredinin sadece evlenecek olan gençler tarafından kullanılabileceği belirtilmişti. Evlilik kararı alan ve düğün hazırlıklarına başlayan gençler, bu kredi sayesinde ortaya çıkacak yüksek maliyetin bir kısmını karşılayabilecekler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize edilen bu evlilik kredisi, farklı birimlere başvuru yapılması gereken bir süreci içeriyor. Bu, genç çiftlerin evlendikten sonra mali yüklerini hafifletecek ve daha rahat bir başlangıç yapmalarını sağlayacak.

150.000 TL'ye kadar olan bu faizsiz kredinin sağlanmasıyla birlikte, birçok aile ekonomik açıdan rahat bir nefes alacak. Evlilik sürecinde ortaya çıkan masrafların bir kısmını karşılamak için bu kredi imkânı oldukça önemli bir destek sunuyor. Vatandaşlar, düğün hazırlıkları, ev eşyası alımları veya diğer masraflar için bu krediyi kullanabilecekler.

Bu yeni kampanya, finansal faydaları desteklemeyi amaçlarken aynı zamanda ekonomik rahatlama sağlayacak bir adım olarak değerlendiriliyor. İhtiyaç sahipleri, 48 ay vadeli bu faizsiz kredi sayesinde maddi sıkıntılarını bir süreliğine rahatlama fırsatı bulacaklar.

Hangi Banka Verecek? 

15000 TL ödeme verilecek! Son dakika açıklandı! 15000 TL ödeme verilecek! Son dakika açıklandı!

Devletin sağlayacağı 150.000 TL faizsiz destek kredisinin, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları tarafından sunulması düşünülüyordu. Ancak bu konuda büyük bir adım atılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması planlanmaktadır. Şube ağı olmayacak olan bu banka, dijital bankacılık kategorisinde faaliyet gösterecektir. Aile Bakanlığı'nın sosyal yardımları, çeşitli destekleri ve kredi imkanları, bu banka üzerinden ödenecektir. Bankanın vatandaşlara sağlayacağı faizsiz kredilerin finansmanı ise doğal gaz ve petrol gelirlerinden bu bankaya aktarılacak kaynaklarla karşılanacak ve bu zenginlikler vatandaşlarla paylaşılmış olacaktır.

Devlet tarafından sağlanacak olan 150.000 TL faizsiz krediyle ilgili maliyet koşulları da belirlendi. Bu kredi üzerinde herhangi bir faiz maliyeti bulunmayacak. Vatandaşlar, 48 aylık bir vadeyle bu krediyi kullanabilecekler. Ancak, kredi çeken gençler için ödeme süreci hafifletiliyor. İlk 2 yıl boyunca ödeme yapmaları gerekmeyecek. Bu şekilde, evlendikten hemen sonra kredi taksitlerini ödemeye başlamamaları için gençlere 2 yıl geri ödemesiz dönem avantajı sunulacak.

Henüz 150.000 TL faizsiz kredi başvurularının alınmaya başlanmadığı bildirildi. Ancak, başvuruların kısa bir süre içerisinde başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili detaylar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.