Gazeteci Uğur Dündar, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye açık mektup yazdı. Dündar, iş dünyası için yapılan bir anket sonucuna atıfta bulunarak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanmasını engelleyeceğin öngörülüyor. Yani kaybetmekle kalmıyorsun, ayrıca kaybettiriyorsun!.. Sen de çok iyi biliyorsun ki bu durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği oluyor!" dedi.

Dündar, İnce'ye 2018'deki adaylık mitinglerini hatırlatarak, son günlerdeki mitinglerini "cılız" olarak nitelendirdi ve "Takdir edip sevdiğim, engin deneyime sahip, yurtsever Muharrem İnce'nin, siyaset tarihine 'bir kaybettiren' olarak geçmesini ve zor durumda kalmasını hiç istemem. Ama 'şöyle ya da böyle yap' demenin de üzerime vazife olmadığını gayet iyi bilirim. Bundan sonrası senin tercihine kalıyor değerli kardeşim." ifadelerini kullandı.

Arabam Ne Kadar Eder Öğrenmek Çok Kolay! Arabam Ne Kadar Eder Öğrenmek Çok Kolay!

İnce'nin adaylığına yönelik tartışmalar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "istikrarlı siyasi ortam" gerekçesiyle geri çekilmesiyle başlamıştı. İnce, bu kararı eleştirerek, adaylığına devam etme kararı almıştı.