Kamu işçilerine belirlenen 6 aylık zam oranının emeklilere de referans olacağı açıklandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında memurlar ve emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak. Hem memur maaşlarına hem de emekli maaşlarına yansıtılacak olan refah payı için yasal düzenleme çalışmaları devam etmektedir.

Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor

Emeklilere 3'lü zam müjdesi verildi ve en düşük maaşa rekor bir zam yapılacak: Maaşlara yüzde 45 zam! Kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zam oranı, Temmuz ayındaki memur ve emekli maaşlarına da referans olacak. Bu doğrultuda, Temmuz ayında emeklilere 3'lü zam formülü uygulanması planlanmaktadır. Yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak şekilde belirlenmiştir.

Temmuz ayında emeklilere yansıtılacak refah payı için yasal düzenleme çalışmaları devam etmektedir. Kamu işçilerinin zam oranlarının, emeklilerin Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine de etki edeceği ifade edilmektedir.

700 binden fazla kamu işçisinin toplu iş sözleşmesinde varılan anlaşma, aileleriyle birlikte 3 milyon kişiye müjde olurken, 20 milyonu aşkın memur ve emekliyi de beklenti içerisine sokmuştur.

1 Ocak'tan itibaren bazı işçiler için, 1 Mart'tan itibaren de bazıları için yürürlüğe girecek toplu iş sözleşmesiyle en düşük ücret brüt 15 bin TL olarak belirlenmiştir. İlk 6 aylık zam oranının yüzde 45 olarak belirlenmesinin ardından hem memurlar hem de EYT'lilerin de dahil olduğu emekliler Temmuz ayındaki artışı dört gözle beklemektedir.

Editör: Vural Pars