Emekli ve memur maaşlarına dair gelişmeler, Temmuz ayında yapılacak zam oranlarıyla ilgili meraklı bekleyişler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye yükseltmesi sonrasında, memur ve memur emeklilerinin de maaşlarına ara zam yapılacak mı sorusu gündeme geldi. Ancak henüz net bir açıklama yapılmış değil.

Çalışan Annelere 325 Euro Destek: SGK ve AB İşbirliği ile Hayata Geçen EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı Çalışan Annelere 325 Euro Destek: SGK ve AB İşbirliği ile Hayata Geçen EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı

Memur maaşlarına son olarak 2023 yılı Ocak ayında yüzde 30'luk bir zam yapılmıştı. Bu zam sonrasında en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL oldu. Şimdi ise, Temmuz ayında TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verilerine göre yeni bir zam oranı belirlenecek. Mart ayı enflasyon rakamlarına göre, yıllık enflasyon oranı yüzde 50.51 olarak açıklandı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş zam oranı netleşecek.

Kamu çalışanlarının ücretinin oldukça önemli olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kamu sektörü emekçileri özel sektöre de öncülük ediyorlar. Kamu çalışanları yani memurlar bundan olumsuz etkilenmiyor." şeklinde konuştu. Bakan Bilgin ayrıca, refah payıyla birlikte yüzde 30 kamu çalışanlarına zam yapıldığını belirtti.

Temmuz ayında memur maaşlarına zam yapılması bekleniyor. Ancak zam oranı henüz netleşmediği için, memur ve memur emeklileri henüz kesin bir bilgiye sahip değiller. En son yapılan zam oranlarına göre, 100 bin TL'ye kadar kredi başvurusu yapılabildiği biliniyor. Başvurularını yapmak isteyenlerin ise bankaların belirlediği şartları taşıması gerekiyor.

Editör: Vural Pars