Emekli maaşı 7.500 TL ve üzerinde olan vatandaşlar için sevindirici bir haber geldi. Temmuz ayında emekli maaşlarına ikili bir artış yapılacak. Bu artış, enflasyon farkı ve refah payının yanı sıra intibak zammını da içerecek. Özellikle SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, bu zam oranlarından faydalanacak. Ancak emekliye müjdeler bununla da sınırlı kalmadı.

Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine, enflasyon farkı ve refah payına ek olarak en az 1.300 TL intibak zammı verileceği açıklandı. Bu sayede, en düşük emekli maaşı da değişecek ve 7.500 TL ve üzeri maaş alan emeklilere verilecek zam oranları artacak.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranları ise merakla bekleniyor. Kesin rakamların belirlenmesi için Türkiye İstatistik Kurumu'nun 6 aylık enflasyon verilerini açıklaması gerekiyor. Şu ana kadar açıklanan verilerden yola çıkarak enflasyon farkının en az %20 olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği refah payının da önemli bir etkisi olacak. Beklenen en düşük zam oranı ise %45 olarak belirlendi.

Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde

Emekli bayram ikramiyesi zammı da Haziran ayında kesinlikle kazanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinenin kurulmasının ardından bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

Emeklilere yapılacak zam haberleri, emeklilerin maaşlarını artırarak yaşam standartlarını yükseltmelerine yardımcı olacak. Bu zam, emeklilerin ekonomik refahını ve yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendirilmektedir. Temmuz ayında gerçekleşecek bu zam, emekliler için beklenen bir gelişme ve sevindirici bir haber olarak karşılanacaktır.

Editör: Vural Pars