TCMB Başkanı: Asgari Ücret Enflasyon İçin Bir Numaralı Risk Değil TCMB Başkanı: Asgari Ücret Enflasyon İçin Bir Numaralı Risk Değil

Türkiye'de çiftçilere yönelik olarak yapılan destek ödemeleri kapsamında, TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemeler yapılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamasına göre, TC kimlik numarasının sonu '8' olan çiftçilerin ödemeleri hesaplarına aktarıldı. 

Bakan Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün 5,5 milyar TL tutarındaki tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını belirtti. Bu ödemeyle birlikte, 2023 yılı desteklemelerinin yüzde 56'sını oluşturan 32,4 milyar TL'nin çiftçilerin hesaplarına yatırılmış olduğunu ifade etti.

TC Kimlik Numarasının Son Hanesine Göre Ödeme Yapılıyor

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarına göre, TC kimlik numarasının sonu '6' ve '4' olan çiftçilerin ödemeleri ise 5 gün sonra saat 18.00'den sonra hesaplarına yatırılacak. Bu ödemeler, çiftçilerin TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılmaya devam ediyor.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ve çiftçilerin yanı sıra, vatandaşların da merakla beklediği destek ödemeleri, belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılmaya devam ediyor. Bakan Pakdemirli'nin açıklamasına göre, ödemeler toplamda 57,6 milyar TL'yi bulacak ve desteklemelerin yüzde 56'sını oluşturan 32,4 milyar TL'si çiftçilerin hesaplarına yatırılmış olacak. 

Çiftçilerin ve işletmelerin destek ödemeleri, TC kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılmaya devam ediyor. TC kimlik numarasının sonu '6' ve '4' olan çiftçilerin ödemeleri 5 gün sonra saat 18.00'den sonra hesaplarına yatırılacak.

Editör: Vural Pars