15000 TL ödeme verilecek! Son dakika açıklandı! 15000 TL ödeme verilecek! Son dakika açıklandı!

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşların yükünü hafifletmek için yeni bir destek ödemesi programı başlattı. 18 yaş üstü herkesin başvurabileceği bu program kapsamında, e-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonrasında vatandaşlara tek seferlik 7200 TL ödeme yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın duyurduğu bu ödeme programı ile ilgili detaylar şöyle:

BAŞVURU KOŞULLARI VE YÖNTEMİ

Başvuru yapabilmek için, 18 yaşını doldurmuş ve dar gelirli kategorisinde yer alan herkes e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. Başvuruların yapılabilmesi için öncelikle e-Devlet şifresi gereklidir. Şifreyle giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesine giriş yaparak başvuru yapılabilir.

ÖDEME DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu destek ödemesi, dar gelirli ailelerin nakit ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla veriliyor. Başvuran herkese tek seferlik 7200 TL ödeme yapılacak. Ödemeler, başvurunun yapıldığı tarihten kısa bir süre sonra yapılacak.

BAKANLIK DAR GELİRLİLERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik zorluk yaşayan ailelere yönelik birçok destek programı yürütmektedir. Bu programlar kapsamında eğitim yardımı, fatura yardımı gibi birçok yardım çeşidi bulunmaktadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle alım gücü önemli ölçüde azalmıştır. Bu nedenle, vatandaşlar faturalarını ödemekte zorlanmakta ve nakit ihtiyaçları artmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu noktada, dar gelirli ve muhtaç ailelere mümkün olan her şekilde yardım etmek için çaba göstermektedir.