Son dakika haberleri... Bakanlıklar tarafından sağlanan ödemeler hakkında yapılan araştırmalar devam ediyor. Milyonlarca çiftçinin uzun bir süredir beklediği tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yapıldı. Uzun bir süredir merakla beklenen ödeme takvimi nihayet belli oldu. Çiftçilerin dikkatine! Tarımsal destek ödemeleri hesaplarınıza yatırıldı, herkes hesaplarını kontrol etsin.

Tarımsal destek ödemeleri ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı aranırken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabı üzerinden detayları paylaştı. Bakan Kirişci, ödemelerin tamamlandığını ve hesaplara bugün itibarıyla yatırıldığını duyurdu. Toplamda 430 milyon 589 bin TL tutarında ödeme yapıldığını belirten Bakan Kirişci, destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını vurguladı. Tarım sektörünün desteklenmesi ve çiftçilerin ekonomik açıdan kalkınmasının hedeflendiği tarımsal destek ödemeleri, çiftçilerin ihtiyaçlarını giderebilmeleri için önemli bir destek sağlamaktadır.

Bankalarda Yeni ATM Dönemi Bankalarda Yeni ATM Dönemi

Tarım ve Orman Bakanlığı çatısı altında gerçekleştirilen tarımsal destek ödemeleri kapsamında farklı alanlarda yapılan ödeme tutarları da açıklandı. Hayvan Hastalığı Tazminatı Desteği için toplamda 407 milyon 840 bin 810 TL ödenek ayrıldığı belirtildi. Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği için ise toplamda 14 milyon 690 bin 468 TL ödenek sağlandığı ifade edildi. Afet bölgesi olarak belirlenen illerde yaşayan yetiştiricilere ise yem desteği olarak toplamda 8 milyon 58 bin 450 TL ödenek ayrıldığı bilgisi paylaşıldı.

Tarımsal destekleme ödemeleri, çiftçi vatandaşlara tarımsal üretim adına gereksinim duydukları desteklere kolay bir çözüm fırsatı sunmaktadır.