3.500 TL bayram ikramiyesi az evvel açıklandı! Vatandaşa cart, curt yok! SSK, ve memur emeklisine şimdi düğün evi! 2023 yılında emekli vatandaşların gözü kulağı Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen bayram ikramiyelerinde. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da devletin kararıyla tüm emekliler ile birlikte dul ve yetim aylığı alan vatandaşların bayram ikramiyesi tutarları merak konusu oldu. 2023 yılında emekli bayram ikramiyelerinde ciddi bir artış bekleniyor. Elbette bu artışta yaklaşan genel seçimlerinde etkisi son derece büyük.

Bu yazımızda, 2023 emekli bayram ikramiyesi tutarlarına dair son gelişmeleri ve yapılan açıklamaları ele alarak, emeklilerin yüzünü güldürecek müjdeli haberleri sizlerle paylaşacağız.

İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret

2023 Emekli Bayram İkramiyesine Zam Var Mı?

2023 emekli maaş zammı belli olduktan sonra gözler bayram ikramiyelerine çevrilmişti. Kulislerde dolaşan bilgilere göre 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde hükümet bayram ikramiyesi ile ilgili de çalışma yapmaya başladı. Üstelik bu yıl bayram ikramiyesine ciddi bir zam düşünülüyor. Zam oranı olarak da %280 gibi rakamlar telaffuz ediliyor.

Eğer bu zam oranı doğru çıkarsa emeklilere bayram öncesi ödenecek ikramiye tutarı 2500 TL ile 3500 TL arasında olacak. Bu, geçtiğimiz yıllara kıyasla oldukça yüksek bir tutar ve emeklilerin yüzünü güldürecek bir gelişme olacak.

Bayram İkramiyesi Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı şimdi bayram ikramiyesi zammının açıklanmasında. Ancak Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle kabine toplantıları bir süreliğine ertelendi. O sebeple bayram ikramiyesi zammının da ilerleyen günlerde açıklanacağı tahmin ediliyor.

2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

2023 yılında emekli bayram ikramiyesi tutarlarına dair yapılan açıklamalara göre, emeklilere bayram öncesi ödenecek ikramiye tutarı 2500 TL ile 3500 TL arasında olacak.

haber24.com özel haber