Devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla sosyal yardım ödemelerini sürdürüyor. Ülkemizdeki binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş, bu yardımlardan faydalanmaktadır. Bakanlık, her kesim için farklı tarzlarda yardım ödemeleri yaparak Haziran ayı için ödemelerin bir kısmını gerçekleştirmiştir. Bu nedenle sosyal yardım alan kişilerin hesaplarını kontrol etmeleri önemlidir.

Sosyal yardımdan faydalanan kişiler, e-Devlet üzerinden veya Ziraat Bankası, PTT hesapları aracılığıyla yardımlarının yatıp yatmadığını kontrol edebilirler. Bu şekilde Haziran ayı için ödeme bekleyen ihtiyaç sahipleri, bugünden itibaren hesaplarını kontrol edebilir ve hemen paralarını çekebilirler.

Sosyal yardım ödemeleri kimler için geçerli?

Sosyal yardımlar için Bakanlık, belirli şartlar koymaktadır. Yardımdan faydalanabilmek için gelir durumu başta olmak üzere belirlenmiş şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Gelir düzeyi belirlenen sınırların altında olan vatandaşlar, sosyal yardımlardan faydalanma hakkına sahiptir.

Ayrıca kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması da bir başka şarttır. Mavi Kart sahipleri, bu sosyal yardımlardan faydalanamamaktadır. Yardımdan faydalanabilmek için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.

Yardımlardan faydalanabilmek için başvuruda bulunan kişinin ikametinin ülke sınırları içinde olması gerekmektedir. Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu yardımlardan faydalanamamaktadır.

Ayrıca kişinin hane geliri ve kişi başına düşen gelir miktarı da yardım alıp alamayacağını belirleyen faktörler arasında yer almaktadır.

Sosyal yardımlarda zam yapılacak mı?

Son dönemde asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili zam tartışmaları yapılmaktadır. Benzer şekilde sosyal yardım ödemelerinin de artıp artmayacağı merak konusudur. Tartışmalara göre asgari ücret zammıyla birlikte sosyal yardım ödemelerinde belli oranda bir artış beklenmektedir. Ancak henüz net bir açıklama yapılmamıştır. Binlerce kişi, yardımların ne kadar artacağını merakla beklemektedir.

Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor

Sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak isteyenler ve belirtilen şartları taşıyan kişiler, e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuruda bulunabilirler. Başvuruda bulunan kişiler, başvurularının kabul edilip edilmediğini yine bu platformlar üzerinden veya Bakanlığın sosyal yardımlarla ilgili sayfasından sorgulayabilirler.

Editör: Vural Pars