3 Mayıs Çarşamba günü, milyonlarca kişi Türkiye genelinde memur, emekli ve asgari ücretlilerin yeni maaşlarını belirleyecek olan Nisan ayı enflasyon rakamlarını merakla bekliyor. Ayrıca, yeni refah payı ve seyyanen zam konuları da büyük bir heyecan yaratıyor.

Bakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekli maaşlarına ilave refah payı verileceğini duyurdu. Toplam 15 milyon emekliden yaklaşık 9 milyonunun 7.500 lira maaş aldığını belirten Bakan Bilgin, 7.500 TL'nin üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verileceğini de sözlerine ekledi.

Refah payı konusunda iki seçenek öne çıkıyor: zam oranlarının yüzde 25'e tamamlanması ya da ocak ayındaki refah payı düzenlemesine benzer şekilde yüzde 30'a yükseltilmesi.

Stok takip programı nedir? Stok takip programı nedir?

Öte yandan, memurlar için seyyanen zam rakamı da Ankara kulislerinde konuşuluyor. 1 Mayıs'ta müjde olarak açıklanması beklenen seyyanen zam rakamının 2 ila 3 bin lira arasında olacağı belirtiliyor.

Nisan ayı enflasyon rakamları da önemli bir kriter. 3 Mayıs günü saat 10:00'da açıklanacak olan rakamlar, memur, emekli ve asgari ücretlilerin yeni maaşlarını belirleyecek. Ekonomistlere göre, nisan ayında TÜFE yüzde 2,65 artacak.

Tüm bu açıklamalar ve rakamlar, memur, emekli ve asgari ücretlilerin yeni maaşlarının belirlenmesi için önemli bir rol oynuyor. 3 Mayıs'ta yapılacak açıklamalar ile yeni maaşların ne kadar olacağı netleşecek.