Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda! Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 6 milyon memur ve memur emeklisi için beklenen zam müjdesini verdi. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranları belirlendi. 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam oranları resmi olarak açıklandı. Bakan Bilgin, 7 bin 500 TL üzerinde olan emeklileri ilgilendiren çok önemli bir duyuru gerçekleştirdi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, emekliler için kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla onları dikkate alan bir değerlendirmeyi temmuz ayında yapacaklarını belirtti. Bu değerlendirme ile birlikte 7 bin 500 TL ve üzerinde maaş alan, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzeri emekliler için kademeli bir zam planlandı. Bu müjdeli haber ile birlikte, temmuz ayında maaşlara çifte zam geliyor.

Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira yaparak, 7 bin 500 TL üzerinde maaş alanların yanı sıra, 6 bin-7 bin maaşı olanlar için de kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla bir değerlendirme yapacaklarını söyledi. Ayrıca, prim gün sayısı çok az olan yaklaşık 450 bin insan için de sosyal devlet anlayışıyla ‘Sizin de bir geliriniz olsun’ diye maaş bağlandığını belirterek, onların da maaşlarına zam yapılacağını açıkladı.

Emekli maaşları ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peşe gelirken, vatandaşların merak ettiği soruların cevapları da netleşti. Temmuz ayında yapılacak olan zam oranları, emekliler için önemli bir müjde oldu. Çalışanlar ve emekliler için yapılan zam açıklamaları, onların yüzünü güldürdü.

Editör: Vural Pars