Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tur için Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu çalışmalara başladı. Seçimin ikinci turu 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek ve elde edilecek olan sonuç Türkiye tarihini etkileyecek. Diğer taraftan ilk turda Ata İttifakı Adayı Sinan Oğan 5,17 oy almıştı. 2. turda Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceği merak ediliyor açıklamaları titizlikle takip ediliyor. Bu sırada MHP, Sinan Oğan’a yönelik dikkat çekici bir açıklamada bulundu ve Ata İttifakı Adayı Sinan Oğan’ın şartları merak edildi.

Poğaça, Simit ve Ekmeksiz Yapamayanlara Kötü Haber Poğaça, Simit ve Ekmeksiz Yapamayanlara Kötü Haber

14 Mayıs'ta ilk tur için sandık başına giden seçmenler, 2. turda yeniden oylarını kullanacak. İlk turda hiçbir aday yüzde 50+1 çoğunluğunu sağlayamamış ve bu sebeple Cumhurbaşkanlığı Seçimi de ikinci turda devam etmişti. Söz konusu seçimin 2. turunda ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan karşılıklı yarışacak. Oğan henüz kimi destekleyeceğini açıklamadı fakat katıldığı televizyon programında şartlarını açıklayarak dikkat çekti.

Fetö, Hizbullah ve PKK gibi her türlü terör örgütü ile mücadelenin olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Sinan Oğan, Hüda Par ve HDP'ye yeni kurulacak olan hükümette bir görev verilmemesini talep ettiğini açıkladı. Oğan sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi gerektiğini de ifade etti ve açıklamaları ile gündemde yer aldı.

Sinan Oğan, daha önce Kılıçdaroğlu'na bir yanıt vermiş ve sığınmacıları geri yollamaları halinde onları destekleyeceklerini ifade etmişti. Bu hatırlatmadan sonra bu teklifleri Erdoğan'a değil Kılıçdaroğlu'na yaptığını söyleyen Sinan Oğan kendilerine yönelik hala CHP'den bir destek talebi gelmediğini de belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ise sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türk milliyetçiliğinin siyasi adresi olduğunu yazdı. Devlet Bahçeli'nin ise Türk milliyetçiliğinin siyasi, ahlaki ve fikri yolbaşçısı olduğunu ifade eden Yöntem, gündemde yer alan isimler arasında bulundu.