Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur kapsamında bulunan tüm çalışanlara 3 maaş birden alma fırsatı sunuyor. SGK'nın bu müjdeli haberi, emeklilere ekstra gelir sağlama imkanı sunuyor.

SGK'dan Az Önce Müjdeli Haber Geldi! Hemen başvurmanız gerekiyor! 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu tüm çalışanlar 3 maaş birden ödeme yapılıyor

Emekli olmuş birçok kişi, düzenli olarak bankalardan maaşını alıyor. Ancak, ödenen primlere göre hesaplanan maaşlara ek olarak bazı emekliler, 2 ya da 3 maaş bağlama hakkına sahip. Toplam 3 maaş alan emeklilerin ek gelir sağlaması mümkün hale geliyor. 3 maaş fırsatından yararlanmak isteyen emeklilerin SGK'ya dilekçe ile başvuru yapması yeterli oluyor.

Tüm Sigorta Sistemleri İçin Geçerli

Haber Türk'te yer alan habere göre, SGK tarafından sunulan bu fırsat, SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı fark etmeksizin tüm sigorta sistemleri için geçerli. Vefat eden bir eşten dul aylığı ya da ikinci bir maaş alma hakkı kazanmış olan bir kadın, hali hazırda emekli olmuş olsa bile 3 maaş fırsatından yararlanabiliyor.

Vefat eden eşin sigortalı olma tarihine ve ödemiş olduğu prim miktarına bağlı olarak, 5 yıl ve en az 900 gün prim ödemiş olma şartı aranıyor. Bu şartları sağlayan kişiler, SGK'ya başvurarak ek gelir elde etme fırsatı yakalıyorlar.

Dul Emeklilerin İkinci Bir Maaş Alma Hakkı

Vefat eden eşinin Bağ-Kur emeklisi olması durumunda, dul emekli kişi SSK emeklisi olsa bile dul aylığı alabiliyor. Dul emekli kişi, eşinin maaşının yüzde 50'sini alıyor. Vefat eden eşin Emekli Sandığı'na bağlı olması durumunda ise maaşların yüzde 75'i ödeniyor.

Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde

Bazı durumlarda, emekli kadınlar üç farklı emekli maaşı alma hakkına sahip oluyor. Dul eş, kendi çalışmasından dolayı maaş alırken, vefat eden eşin üzerinden de maaş bağlatabiliyor.

Editör: Vural Pars