SGK mevzuatında gerçekleşen gece yarısı değişikliğiyle birlikte, 47, 48, 49, 50, 51 yaşlarında olanlar artık özel hallerle erken emeklilikten yararlanabilecekler. Bu değişiklikle birlikte, yaş koşulu olmaksızın emekli olma imkanı sunulmaktadır. 1800 prim günüyle emekli olmak isteyenler için ise SGK yönetmeliğine başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Erken Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışma hayatında sağlık problemleri yaşayan ve hasta olan bireyler, SGK İl Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler. Başvuru için yazılı dilekçe sunulduktan sonra sağlık taraması yapılarak karar verilir.

1800 Prim Günüyle Emeklilik Mümkün

Erken emeklilik için 1800 prim gününe sahip olmak gerekmektedir. Bu durumu sağlayan bireyler, SGK İl Müdürlüğüne başvuruda bulunarak işlemlerini başlatabilirler. Başvurunun kabul edilmesi durumunda, yetkili hastanelere sevk edilir ve sağlık kurulu raporuyla malulen emekli edilebilirler.

Opel SUV Modelleri: Fiyat-Performans Dengesiyle Dikkat Çekiyor Opel SUV Modelleri: Fiyat-Performans Dengesiyle Dikkat Çekiyor

Malulen Emeklilik Başvurusu ve Şartları

Malulen emeklilik için öncelikle malullük durumunun belirlenmesi gerekmektedir. Bu amaçla, bulunulan bölgedeki SGK müdürlüğüne dilekçeyle başvurulmalıdır. Başvuru sonrasında, en az 1800 gün prim ödeme şartının sağlanması durumunda, yetkilendirilmiş hastanelere sevk edilir. Buradan alınacak sağlık raporu, SGK sağlık kurulu tarafından değerlendirilerek malulen emeklilik süreci başlatılabilir.

Bu SGK mevzuatındaki değişiklikle, 47, 48, 49, 50, 51 yaşlarında olan vatandaşlar, özel hallerle erken emeklilik imkanından yararlanabilirler. Maluliyet durumu olan bireyler ise belirlenen şartları sağladıklarında malulen emeklilik hakkına sahip olabilirler.

Editör: Vural Pars