Emekli maaşını alan vatandaşlar için Şubat ayı içerisinde devlet tarafından ödeme verileceği duyurusu bir çok emekli vatandaşın hayallerini yeşertti.

Her ne kadar, 2023 yılının ilk günlerini yaşıyor olsak da emekli vatandaşların ekonomik olarak yaşamış oldukları sıkıntılar verilen zam oranlarının karşısında giderek büyümeye devam etmektedir. Durum böyle olunca emekli vatandaşlar devlet tarafından ve kamu bankaları üzerinden yapılan açıklamaları yakından takip etmekte ve kendi bütçelerini doğrudan ilgilendiren konular ile ilgili olarak çeşitli başvuru adımlarını gerçekleştire bilmektedir. Bu durumda emekli vatandaşlar, emekli maaşlarını aldıkları bankaları dolayısıyla kamu bankaları üzerinden şubat ayı içerisinde nakit ödeme alabilme imkanlarını değerlendirebilirler.

KAMU BANKALARI VERECEK

Özellikle maaş hesapları üzerinden yapılabilecek olan başvuru süreçlerinde kamu bankası olarak faaliyet gösteren Ziraat Bankası, Halk Bankası ya da Vakıfbank üzerinden ek ödeme alabilmek adına başvuru adımlarını gerçekleştirebilirler.

Nakit avans olarak da bilinen ya da zaman zaman ihtiyaç kredisi olarak da vatandaşların tanımladığı bu ödeme sayesinde emekli vatandaşlar en uygun faiz oranı hatta kredi puanına bağlı olarak en düşük faiz oranları sayesinde bütçelerine yönelik rahat bir nefes alabilirler.

Memur ve Memur Emeklileri Temmuz'da Zam Bekliyor! Memur ve Memur Emeklileri Temmuz'da Zam Bekliyor!

30.000 TL tutarında ihtiyaç kredisi kullanacak olan emekli vatandaşlar için, devlet destekli olan bu ödemeler, piyasadaki en düşük faiz ve en yüksek vade sayısı seçeneği kapsamında kullanıcılara ulaştırılmaktadır.

EMEKLİLER ALACAK!

Dolayısıyla emekli vatandaşlar için devlet destekli olan bu ödemeler yalnızca emekli maaşlarının kamu bankaları üzerinden alınması durumunda geçerli olacaktır. Üstelik bankalar üzerinden kredi Notunuz yüksekse maaşlarınızın 20 katına varan limitler dahilinde de ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Emekli maaş hesabınız üzerinden Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank üzerinden ihtiyaç kredisi kullanabildiğiniz gibi aynı zamanda bankanın yapmış olduğu kredi kampanyası olan borç transferi kredisiyle birlikte diye diğer bankalardaki kredi ve kredi kartı borçlarınızı kapatarak da destek alabilirsiniz. 

Editör: Vural Pars