Nisan ayı enflasyonu, memur ve emekli maaşları için önemli bir veri olarak karşımıza çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7.500 TL'nin üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlara 1.000 ila 1.500 TL arasında bir iyileştirme yapılacağını söyledi. Ayrıca, Temmuz ayında enflasyon farkı yanında refah payı artışı da dikkate alınarak memur maaşlarına zam yapılacağı müjdesi verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise memur emekli maaşına önemli ölçüde etki eden 3600 ek gösterge konusunda, "3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır" dedi. 

Tüm bu gelişmelerin ardından, memur ve emekli maaşları için belirleyici olan Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Ekonomistler, Nisan ayı enflasyonunun yüzde 2,65 olarak açıklanmasını öngörüyor. Ocak, Şubat ve Mart aylarında kaydedilen enflasyon oranlarına göre, bu durumda SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 4 aylık zam oranı yüzde 15,51, memur ve memur emeklisi zam oranı ise yüzde 13,51 olacak. 

Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme

Ancak, Temmuz ayında yapılacak olan refah payı artışıyla bu oranların yükselmesi bekleniyor. Ayrıca, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ile hazine ve maliye bakanlığı Temmuz döneminde yapılacak maaş artışları için çalışmalarını sürdürüyor. Burada, memurların Temmuz 2023 döneminde yüzde 6 düzeyinde düşük kalan toplu sözleşme zammının da iyileştirilmesi önemli bir formül olarak görülüyor. 

Memur ve emekli maaşları için önemli bir dönemeç olan Nisan ayı enflasyonu açıklandı. Yapılacak olan refah payı artışı ve toplu sözleşme zammı düzenlemeleriyle birlikte, 3600 ek gösterge gibi konulardaki gelişmeler de maaşları etkileyecek.