Aksoy Araştırma, şirkete yeni bir araştırma  anketi yayınladı. Türkiye Monitörü' mayıs ayı 4. hafta araştırmasını yayınladı.

Aksoy Araştırma tarafından yapılan 'Türkiye Monitörü' anket araştırmasının sonuçları açıklandı. Aksoy Araştırma tarafından yapılan anket sonuçlarına göre; "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?"  sorusu soruldu.  Soruya cevap veren seçmenlerin ,5'i 'kararsız olduğunu', 'belirtmek istemediğini' ve 'oy kullanmayı düşünmediğini' söyledi.

MHP Barajı Geçemedi

Anket sonuçlarında kararsız kesim dağıldıktan sonra, Cumhur İttifakı'nın oy oranı A,4 oy  oranına ulaşırken buna karşın, Millet İttifakı'nın oy oranı ise % 41 seviyesinde görüldü.

 Parti  odaklı bakıldığı zaman Cumhur İttifakı'nda olan AK Parti % 32,3 oy alırken, diğer ortak Milliyetçi Hareket Partisi ise yüzde 9,1 oy alarak baraj altı kaldı.

İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu! İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu!

HDP Barajı Geçemedi

Millet İttifakı'nda yer alan  Cumhuriyet Halk Partisi % 26,3 oy alırken, İYİ Parti'nin oyu ise olarak açıklandı. Her iki ittifakın dışında bulunan HDP'nin oy oranı ise %9,9'da kalarak barajı geçemedi.

 Deva ve Gelecek Partisi Oy Oranları

 Diğer yandan yapılan araştırmada, DEVA Partisi'nin oy oranı %2,5  oy oranın oranını görürken, Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 1,7  olarak tespit edildi. Gelecek Partisi'nin oy oranı ise yüzde 1,3 oranında olduğu ortaya çıktı.