Kasko sigortası hizmetleri hem günlük hem de özel ulaşım ihtiyaçlarının vazgeçilmezi olan araçlar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Öyle ki bu sigorta poliçeleri sayesinde birçok risk anındaki maddi kayıplara karşı korunmak mümkün. Bu sigorta poliçelerinin sunduğu hizmetler yolculuk keyfinin devam etmesini sağlayabilir. Zira günümüzde birçok sürücü çeşitli risklere karşı korunmak için kasko poliçelerini tercih etmekte. Kasko sigortası avantajlarını öğrenmek isteyenler için tüm detaylar yazımızda.

Kasko Avantajları Nelerdir?

 Söz konusu kasko poliçeleri olduğunda hem araç hem de seyahatler için birçok güvenceyi saymak mümkün. Ancak kasko poliçesinin avantajlarından yararlanmak için güvenli ve kapsamlı hizmet sunan firmaları tercih etmek oldukça önemli. Bununla kişisel güvence ihtiyaçlarını göz önünde alarak poliçeleri değerlendirmek gerekir. Bunun için herkes için seçenekler sunan ve ekstra hizmetlerle sürücüleri destekleyen kasko sigortalarını tercih etmek yerinde olacaktır. Temel olarak kasko avantajlarını şu şekilde saymak mümkün:

Kaza Sonucu Oluşabilecek Hasarlar

Kasko sigortası poliçelerinde kaza riskleri için birçok farklı teminatlar sunarak maddi hasarlara karşı güvence sunar. Hatta bu poliçelerin sadece karşı taraftan kaynaklanan kazalarda değil, sigorta sahibi kaynakları kazaları da kapsadığını söylemek mümkün. İki aracın çarpışması, aracın sabit bir cisme çarpması veya araca bir cisim çarpması gibi durumlar için kasko poliçeleri birçok teminat sunar.

İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler

Doğal Afetlere Karşı Maddi Güvence

 Kasko poliçeleri olası bir doğal afetten kaynaklanan hasarlarda da kapsayıcı teminatlara sahiptir. Deprem, sel, su baskını, toprak kayması ve fırtına gibi doğal afetlerde aracın alabileceği hasarlar için bu poliçeler tercih edilebilir. Bunlara ek olarak grev, lokavt ve terör olayları sırasında aracın alabileceği hasarlar için de kasko poliçeleri devreye girebilir. Doğal afetlere veya toplumsal olaylara karşı aracın maddi güvence altında olması sürücüler için oldukça değerli. Bu tür teminatlar temel kasko poliçelerinde veya ekstra hizmetlerde yer alabilir.

Bakım ve Onarım Hizmetleri

Kasko poliçeleri olası hasarlara karşı araçların alabileceği hasarların teminini de sağlar. Firmalar poliçe sahiplerinin yaşayabileceği hasar ve arıza problemleri için anlaşmalı servis ağına sahiptir. Bununla birlikte bazı firmalar hasar bedelinin önemli bir kısmını karşılayarak sigortalıların maddi yükümlülüklerini hafifletir. Bazı kasko poliçelerinde araç bakımı için özel olarak sunulan hizmetlere de rastlamak mümkün. İndirimli lastik değişimi, genel kontrol ve aksesuar teminatı hizmetleri kasko poliçelerinde yer alabilen ekstra hizmetlerine örnek olarak gösterilebilir.

İkame Araç ve Çekici Hizmetleri

Kasko hizmetleri, yolculuk sürecinde yaşanabilecek kaza veya arıza gibi durumlar sonucunda yaşanan yolda kalma sorunlarında da sigortalıların yanında olur. Bu tür durumlarda aracın hareketsiz kalması yolculukların kesilmesine engel olabilir. Çekici hizmetleri ve ikame araç gibi teminatlar bu tür sorunların pratik bir şekilde giderilmesini sağlar. Ayrıca sürücülerin yüksek giderlerle karşılaşmasını önler. Kasko poliçeleri bu tür durumlarda hem maddi destek hem de süreç yönetimi açısından şüphesiz önemli bir güvence kaynağı. 

Ekstra Hizmetlerle Kapsamlı Koruma

Söz konusu kasko poliçeleri olduğunda sürücüler için verilen hizmetleri temel olarak düşünmek yetersiz olabilir. Çünkü bu poliçelerde farklı hizmetler de sunularak daha kapsamlı bir hale getirilebilir. Örneğin bazı kasko poliçelerinde ferdi kaza ve tedavi teminatları yer almaktadır. Ayrıca ihtiyari mali mesuliyet teminatları da kasko poliçelerinde görülebilir.