Milyonlarca vatandaş 28 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi için yeniden oylarını kullandı. 2. turda oy kullanmak için sandık başına giden kamuoyu sonuçları merak içerisinde bekliyor. Sabah saat 08.00'da Türk siyasi tarihinde ilk defa gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tur oylaması başlamıştı. Seçimin 28 Mayıs saat 17.00'a kadar devam edeceği biliniyor.

İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler

Sonuçları sizler için haberimizin devamında açılan sandık oranları ile beraber anlık olarak güncelleyecek ve merak edilenleri paylaşacağız. Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan'ın 2. tura kaldığı Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tur oylamasının sonuçları gündemde yer alıyor ve araştırılıyor. Peki 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu nedir, seçimi kim kazandı?

Heyecan Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları için dorukta ve tüm Türkiye oy oranını merak ediyor. 2. tur için yeniden sandık başına giden Türkiye oylarını kullanmaya başladı. Tarihi seçimde yaklaşık 60 milyon seçmen oy verecek ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışacak.

Seçim gününde yasaklar kapsamında saat sabah 06.00'dan 24.00'a kadar alkollü içkinin satılmayacağı, umumi ve içkili yerlerde içilmesi ve içki verilmesini yasak olacağı bilgisine ulaşıldı. Diğer taraftan eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebileceği ve eğlence yerlerinin oy verme süresince kapalı kalacağı yönünde bilgiler aktarıldı. Bunun yanı sıra belirtilen kurallara ve seçim yasaklarına uyulması şartı ile yarın saat 18'den sonra düğünlerin de yapılabileceği bilgisi açıklandı.

Nasıl oy kullanılır, oylar nasıl geçersiz sayılır, hangi hallerde geçersiz oy olur?

Birden fazla mühür basılan ve evet ya da tercih mührü basılmayan oyların geçersiz olacağı yönünde bilgiler paylaşıldı ve kamuoyunun bu noktaya dikkat etmesi gerektiği ifade edildi. Bununla beraber oy pusulasının koparılması ve yırtılması durumunda da kullanılan oyun geçersiz olacağı açıklandı.