Engelli vatandaşlara düzenli olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maaş ödemeleri yapılmaktadır. Engellilik oranına göre belirlenen bu ödemeler, her 6 ayda bir memur maaş katsayısıyla güncellenmektedir. 2023 yılında memur maaşlarına yapılan %30'luk zam oranı, engelli maaşlarına da yansımıştır. Ancak seçim öncesi gelen bir vaat ile engelli maaşlarına daha da büyük bir artış yapılacağı duyuruldu. Seçim sonrasında engelli maaşları 10.000 TL'ye yükseltilecektir. Peki, bu zam vaadi kim tarafından verildi ve ne zaman gerçekleşecek?

2023 ENGELLİ MAAŞLARI 2023

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda! Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda!

yılında engelli maaşlarına memur maaş kat sayısı oranında zam yapılmıştır. Bu zam ile güncel engelli maaşları şu şekildedir:

  • %40-%69 arası engelli aylığı: 1.594,70 TL,
  • %70 ve üzeri engelli aylığı: 2.392,05 TL.

ENGELLİ MAAŞLARINA BÜYÜK ZAM SÖZÜ

Seçim öncesinde engelli maaşı alan vatandaşları sevindiren bir haber geldi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda engelli maaşlarına büyük bir zam yapacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, seçim sonrasında engelli maaşlarını 10.000 TL'ye yükselteceğini açıkladı. Ancak bu sözler şu an için sadece bir vaat niteliğindedir ve gerçekleşip gerçekleşmeyeceği seçim sonrasında netlik kazanacaktır.

Engelli maaşlarına yapılacak olan bu büyük zam, engelli vatandaşların maddi durumlarını iyileştirecek ve yaşamlarını kolaylaştıracaktır. Seçim sonrasında gerçekleştirilecek zam, engelli bireylerin refahını artıracak ve toplumsal adaletin sağlanmasına katkıda bulunacaktır. Vatandaşlar, seçim sonuçlarını ve vaad edilen zamın hayata geçirilip geçirilmeyeceğini yakından takip etmektedirler.

Editör: Vural Pars