Vatandaşlar gün içerisinde 08.00 ile 17.00 saatleri arasında yurt genelinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başında olacak. Bunun yanı sıra gün içerisinde bazı yasakların da olduğu öğrenildi ve seçim günü yasakları araştırıldı. Peki seçim günü olan bugün yasaklar olarak neler uygulanacak? Vatandaşlar oylarını kullanırken seçim yasaklarını da öğrenmek istedi.

Konu hakkında elde edilen bilgilere göre seçim günü yasakları arasında sandıklar kapanana kadar propaganda içeren yayın ve haberlerin yapılmayacağı açıklandı. Bununla beraber saat 18:00 ile 21:00 arasında seçime ilişkin haber ve tebliğlerin Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayınlanabileceği ifade edildi. Saat 21.00 sonrasına tüm yayınların serbest olacağı açıklanırken YSK'nın bu saati daha erkene alabileceği de açıklandı.

İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret

İstanbul'da cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için son durum merak konusu olduğu ve halk sandık başında yer aldı. İstanbul'da yaklaşık 11.5 milyon seçmen bulunurken yurttaşlar da sabah erken saatlerde sandığa akın etti. İstanbul'da oy kullanma işlemi de Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi devam ediyor ve ülkenin kaderi yeniden çiziliyor. Bununla beraber İstanbul'da bir sandık başkanının gözaltına alındığı bilgisine de ulaşıldı ve bu bilgi CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından açıklandı.

14 Mayıs 2023 tarihinde bugün yurttaşlar Cumhuriyet tarihinin en kritik siyasi tercihini yapmak için sandıklara gitti. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili genel seçiminde oy kullanmak üzere yurt genelinde 81 ilde vatandaşlar sandık başında yerlerini aldı. Türkiye'de 81 ilde 191 bin 910 sandık kurulurken toplamda 60 milyon 697 bin 845 seçmenin de oy kullanacağı bilgisine. Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı’nın belirleneceği bu seçimde sonuçların belirlendiği ana kadar yaşanan tüm gelişmeleri sizlere haberimiz üzerinden bildireceğiz.