Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Affı yasası ile borçlulara tarih verilerek uyarı yapıldı. Borç yapılandırması kapsamında 2 bin TL'ye kadar olan borçların tamamı silinecek. Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta başlayacak seçimler öncesinde bir borç yapılandırma sistemi başlattı. Bu sistemle birlikte, borçlulara ek bir fırsat sunuluyor ve borçlarını ödemekte zorlananlara yardımcı olunuyor. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, bu düzenlemenin, vergi cezaları, trafik cezaları, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da dahil olmak üzere birçok borcu kapsadığını belirtti. Borçluların 31 Mayıs'a kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuruda bulunmayanlar ise 2 bin TL gibi bir ceza ödemek zorunda kalacaklar. Bu düzenleme, borçlulara ek bir nefes aldırmayı hedefliyor ve borç ödemelerindeki yükü hafifletiyor.

2 BİN TÜRK LİRASI ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi borç yapılandırma sistemi başlattı. Başvuru yapmayanlar 31 Mayıs'a kadar 2 bin TL ödemek zorunda kalacak. Borç yapılandırma kapsamında, vergi cezaları, trafik cezaları, askerlik borçları ve öğrenim kredisi gibi borçlar da yapılandırılıyor.

İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret

Aydemir, 2 bin liranın altındaki borçların silineceğini belirtirken, borçların silinmesi için vergi dairelerine başvuru yapılmasına gerek olmadığını ve vergi dairelerinin borçları kendisi sileceğini söyledi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden veya e-Devlet şifresi ile İnteraktif Vergi Dairesi (www.gib.gov.tr / ivd.gib.gov.tr) sistemine giriş yaparak vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceğiniz belirtildi. Başvuruların Mayıs ayında başlayacağı ve ilk ödemelerin Haziran ayında yapılacağı bilgisi de paylaşıldı.