Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filyos'ta yaktığı meşale ile hayatımıza giren Karadeniz doğal gazı, yeni bir müjdeyle gündemde. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile konut, ibadethane ve cemevlerinin 24 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arası doğal gaz tüketimine ait ilk faturaları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Ayrıca, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar konut, ibadethane ve cemevlerinde mutfak ve sıcak suda kullanılan doğal gazın ilk 25 metreküpü ücretsiz olacak.

Karadeniz doğal gazı üretimi ne zaman başladı?

Karadeniz doğal gazı üretimine 20 Nisan tarihinde başlanmıştı. Günlük 10 milyon metreküp gaz üretilmesi hedeflenen projede, tesisin işleme kapasitesi günde 40 milyon metreküp doğal gaz olarak belirlendi. Tesis 1 milyon 200 bin metrekare alana kuruldu ve son teknolojili güvenlik sistemleriyle donatıldı.

Doğal gaz tüketiminde yeni dönem başlıyor

Rodos Adasına Nasıl Gidilir? Rodos Adasına Nasıl Gidilir?

Karadeniz doğal gazının kullanıma sunulması ile birlikte, doğal gaz tüketiminde yeni bir dönem başlıyor. Yapılan düzenleme ile konut, ibadethane ve cemevlerinin ilk doğal gaz faturası bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca, bu müjde kapsamında mutfak ve sıcak suda kullanılan doğal gazın ilk 25 metreküpü ücretsiz olacak.

Karar, tüketiciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Doğal gaz tüketimindeki bu indirimlerin, vatandaşların bütçesine olumlu yönde katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Karadeniz doğal gazının kullanıma sunulması ile birlikte yapılan düzenleme ile konut, ibadethane ve cemevlerinin doğal gaz tüketimine ait ilk faturaları bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca, mutfak ve sıcak suda kullanılan doğal gazın ilk 25 metreküpü de ücretsiz olacak. Bu düzenleme, tüketiciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor ve vatandaşların bütçelerine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.