Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte tüm gözler Temmuz ayı maaş zamlarına çevrildi. Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı ve bu veriler memur ve emekli maaşları için Temmuz ayı zam oranlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,39, yıllık bazda ise yüzde 43,68 olarak kaydedilen enflasyon oranı, Temmuz ayı zam oranları için belirleyici olacak verilerden biri oldu. 4 aylık kesinleşen enflasyon oranı ise SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında bulunan milyonların maaş zammına ilişkin belirlenecek oranı netleştirdi. Buna göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 4 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 15,21, memur ve memur emeklileri içinse yüzde 13,08 olarak hesaplandı.

15000 TL ödeme verilecek! Son dakika açıklandı! 15000 TL ödeme verilecek! Son dakika açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da yaptığı konuşmada enflasyonun düşmesiyle birlikte çarşı pazardaki pahalılığı aşacaklarını belirtirken, temmuzda maaşlara zam sinyali verdi ve "Çalışanları ve emeklileri daha da rahatlatacağız" açıklamasında bulundu.

Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde ise 6 aylık enflasyonun yüzde 21,13 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Böylece SGK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı Temmuz için tahmini olarak yüzde 21,13 oldu. Memur ve memur emeklisi için 6 aylık zam oranı enflasyon farkı dahil yüzde 18,89 olarak hesaplandı. Temmuz ayı zam oranları için belirleyici olan enflasyon rakamları açıklandı ve memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları netleşti. Bu oranlar, çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yansıyacak ve maaşların alım gücünü artıracak.