2023 Mayıs ayı itibarıyla, Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaşlara nakit para ödemesi ve gereksinim kredisi imkanı sunarak seçim öncesi kesenin ağzını açıyor. PTT ve bankaların iş birliğiyle gerçekleştirilen bu hizmet, acil nakit ihtiyacı olan vatandaşlara destek olmayı hedefliyor.

Devletin sunmuş olduğu bu imkanlar, vatandaşların acil nakit ihtiyaçlarını karşılamalarına ve tüketici kredisi kullanarak gereksinimlerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Başvuru koşullarını sağlayan herkes bu imkanlardan yararlanabilir. Nakit ihtiyacı olanlar için PTT, bankamatik kartı sahiplerine geri ödemesiz gereksinim kredisi sunuyor. Bu krediyle, acil nakit ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılanabiliyor. PTT bankamatik kartı olan vatandaşlar, anında nakit ihtiyaçlarını giderme imkanına sahiptir.

Ayrıca, devlet vatandaşlara 28250 TL'ye kadar tüketici kredisi imkanı sunmaktadır. Bu krediyle, ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve 36 aya varan vade seçenekleriyle geri ödeme yapabilirsiniz. İlk taksit ödemesi, 3 ay sonra gerçekleştirilecektir. TEB ve Akbank gibi bankalar, PTT iş birliğiyle bu hizmeti sunmaktadır.

Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu

Tüketici kredisine başvurmak için iki temel koşul bulunmaktadır. İlk olarak, başvuru yapacak kişilerin 18 yaşından büyük olmaları gerekmektedir. İkinci koşul ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Bu koşulları sağlayan herkes, tüketici kredisine başvurabilir.

Tüketici kredisine başvurmak için birkaç farklı yöntem mevcuttur. İlk olarak, kredi başvurusu PTT şubeleri aracılığıyla yapılabilir. Bunun yanı sıra, SMS yoluyla da başvuruda bulunabilirsiniz. Bu durumda, "KREDI" yazıp bir boşluk bırakarak TC kimlik numaranızı yazmanız ve 3050 numarasına göndermeniz gerekmektedir.