Milyonlarca Vatandaşa 2450 TL Para Verilecek!

Devlet vatandaşlarına sosyal devlet olma gereksinimi kapsamında bazı yardımlar da bulunmak zorundadır. Bu yardımlar, aylık geçinebilecek parası olmayan kişilere, yaşlı bakımı yapan kişilere, engelli bakımı yapan kişilere, öksüz ve yetimlere, 65 yaş üstü hiçbir geliri olmayanlara verilmektedir. Ayrıca bazı çok çocuklu ailelere de bu maaş aylık olarak bağlanmaktadır. Alınan bu sosyal yardımın birçok dalı vardır. Son dönemler de ise ev hanımlarına bağlanan 1 senelik sosyal yardım başvurusu oldukça ses getiren bir yardım olmuştur.

İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın! İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın!

Engelli ve Evde Bakım Hastalarına Bakanlara 2450 TL Yardım

Öğrencilere ve çok çocuklu ailelere verilen paralar ise genelde aylık ve yıllık olarak ödenecek şekilde bütçe ayrılmaktadır. Engelli vatandaşlara verilen maaş ve engelliye bakan kişiye verilen maaşta bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlardan en önemlisi engelle olan bireyin engel yüzdesinin %50’nin üzerinde olmasıdır. Bu vatandaşlara verilen para aylık 2450 TL’yi bulmaktadır.

Bu yardım desteğini almadan önce yaşlıların evde bakıma muhtaç olduğunu kanıtlayan bazı sağlık kurulu raporlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık raporlarından tam not alan hastaların bakımını üstlenen kişilere aylık 2450 TL maaş verilmektedir. Bu maaş engelli olan bireylerde de özür yüzdesi %50 olanlar da hak edilmektedir.  Aylık 2450 TL yardımın başka hiçbir koşulu bulunmamaktadır.

Bu gibi yardımlara e devletten ya da Sosyal Yardımlaşma Kurumundan başvurabilirsiniz.